• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

16.02.2024

09:32

"Ovu pesmu je napisala moja ćerka sa 8 godina, kancer ju je uzeo sa 10" - Otac objavom rasplakao Srbiju!

Printscreen/X, Shutterstock

Društvo

"Ovu pesmu je napisala moja ćerka sa 8 godina, kancer ju je uzeo sa 10" - Otac objavom rasplakao Srbiju!

Podeli vest

Otac devojčice koja je sa 10 godina preminula od kancera objavio je na društvenoj mreži "X" pesmu koju je napisala njegova ćerka pre nego što je umrla, a ova pesma izazvala je salvu emocija među korisnicima mreža.

Mnogi sugrađani nesrećnom čoveku pružali su podršku, ali, nažalost, bilo je i onih koji su, takođe, ispričali da su poznavali neko dete koje je umrlo od raka.

- Mnogo tužnih vesti ovih dana bacilo me u setu i, zbog nekih ljudi koje cenim ovde, podeliću ovu moju radost i bol. Verovatno ću kasnije obrisati post i glupirati se kao i obično. Pesmu je napisala moja ćerka kada je imala osam godina. Kancer je uzeo sa 10 godina. Bila je ista ja - napisao je ovaj otac, podelivši pesmu svoje ćerke koja se zove "Ljubav".

Foto: Printskreen

 

Ova devojčica rođena je u martu 2000, a umrla u novembru 2010.

Devojčicin otac dodao je da "razum, nauka, logika, ne daju odgovor" na bol koju roditelj proživi.

Zemlja prestane da se vrti, izgubi se smisao svega. Mene i suprugu spasila je vera i Hristovo Vaskrsenje, to je jedini lek protiv smrti. Visili smo svaki dan u manastiru Velika Remeta, iguman Stefan nas dizao. I rodilo se dete (a mi matori). I tako preživesmo... Najvažnije je - ne biti besan, ne kriviti nikog, ne isterivati pravdu, to unosi nemir, to je so na ranu. Moraš nekako prihvatiti to, naći mir u sebi i naučiti živeti s tim. Naučiš da to nosiš i živiš i radiš i tako evo već 14 godina prođe... Život je takav, moraš da prihvatiš šta ti se desi i da nastaviš da živiš i boriš se. Ne smeš da kriviš ni sebe ni lekare ni Boga, jer to ti neće doneti mir - zaključio je.

Foto: Shutterstock/sfam_photo

 

Nažalost, ovo nije usamljeni slučaj. U Srbiji, prema nekim podacima, godišnje od raka oboli od 300 do 350 dece, a mnogi sugrađani znali su nekog mališana.

- Juče je preminula vršnjakinja vaše kćerke u školi mojih unuka od karcinoma. Svi smo potrešeni. Pre 10 godina mi je suprug preminuo isto od karcinoma, dugo sam bila ljuta. Ne daj nam bože sve ono što možemo izdržati. Hvala bogu da ste našli smisao i da su vam se otvorili putevi gospodnji - napisala je jedna sugrađanka, dok je druga dodala da je od sarkoma preminula i devojčica od 12 godina:

- Ceo dan mi nije dobro. To su momenti kada ne mogu da pronađem nijedan vid pravde, objašnjenja... I stvarno nemam pojma kako se to preživi. Valjda je čovek najizdržljivija životinja. Čuvajte uspomenu na dane sa njom.

Jedna korisnica društvenih mreža rekla je da ne postoje reči kojima može pružiti utehu:

- Kako da vam samo kažem žao mi je, to sigurno nije dovoljno, ne znam, napišem, pa obrišem, ništa nije dovoljno. Ono što je sigurno, ovi divni stihovi treba da ostanu ovde, to je ona i njena duša.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bojana Mitić kao dete izlečila se od leukemije, a danas volontira u NURDOR-u! 15. februara se obeležava Međunarodni dan dece obolele od raka! (VIDEO)
Live TV

Bojana Mitić kao dete izlečila se od leukemije, a danas volontira u NURDOR-u! 15. februara se obeležava Međunarodni dan dece obolele od raka! (VIDEO)

Danas je Međunarodni dan dece obolele od raka koji je ustanovljen 2002. godine od strane Međunarodne konferencije Udruženja roditelja dece obolele od raka. Od tada se obeležava u 88 zemalja širom sveta. U Srbiji je ovaj datum postao deo nacionalnog Kalendara javnog zdravlja 2013. godine na inicijativu udruženja roditelja i uz podršku Ministarstva zdravlja. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Bojana Mitić, danas devojka, a nekada devojčica koja je pobedila kancer.

15.02.2024

12:18

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija