• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.S.

17.02.2024

14:09

Otkrivamo! Ovo je najskuplji stan prodat u Srbiji na kraju prošle godine: Vlasnik iskeširao neverovatnu sumu

Shutterstock

Društvo

Otkrivamo! Ovo je najskuplji stan prodat u Srbiji na kraju prošle godine: Vlasnik iskeširao neverovatnu sumu

Podeli vest

Najskuplji prodat stan u četvrtom kvartalu prošle godine bila je nekretnina na Vračaru od 148 kvadrata koju je budući vlasnik platio 1.540.000 evra, objavio Republički geodetski zavod.

Ovo je ujedno i najviša postignuta cena kvadrata na kraju prošle godine, s obzirom da je kvadrat stana koštao 10.405 evra, dok je veličina stana 148 metara kvadratnih. Ovo je rekordna cena kvadrata u Srbiji za prošlu godinu, ali i uopšte od kada se prati statistika.

Podsetimo, na kraju 2023. godine cene stanova u najvećim gradovima kretale su se, u proseku, od 720 evra za kvadrat starogradnje u Kragujevcu do 3.720 evra, koliko se u proseku plaćalo za kvadrat novogradnje u Beogradu, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda.

Foto: prentscreen/RGZ

 

 

U glavnom gradu, najpovoljnija starogradnja prodavala se u poslednjem tromesečju za 1.065 evra, a najskuplja za 3.160 evra po kvadratu, dok je novogradnja koštala od 1.220 do 3.720 evra.

Kvadrat u Kragujevcu je najpovoljniji među velikim gradovima, pa se starogradnja u proseku kupovala za 720 do 1.390 evra, a novogradnja za 1.110 do 1.590 evra po kvadratu.

Niški kvadrati prodavani su u proseku za 750 do 1.680 evra u starogradnji, odnosno za 940 do 1.810 evra u novogradnji, dok je Novi Sad uspeo da kvadratom starogradnje bude skuplji od Beograda.

U Novom Sadu je, kako je naveo RGZ, u poslednjem tromesečju 2023. najpovoljniji kvadrat starogradnje koštao 1.260 evra, što je više od beogradskih 1.065 u istoj kategoriji. Starogradnja se prodavala za do 2.570 evra u proseku, dok su cene novogradnje išle od 1.420 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija