• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.03.2024

12:08

Kod mene je jetra tvog sina - stigao je šokantan poziv: Nakon tragične pogibije deteta, rodila se nenadmašna ljubav Branke i Nihade! (FOTO)

Facebook printscreen

Društvo

Kod mene je jetra tvog sina - stigao je šokantan poziv: Nakon tragične pogibije deteta, rodila se nenadmašna ljubav Branke i Nihade! (FOTO)

Podeli vest

Branka Vasiljević je majka heroj, s obzirom na to donirala je organe svog preminulog sina Stefana i spasila tri života.

Putem socijalnih plaformi podeljena je životna priča Branke i Nihade, koje je život spojio ne tako lepim okolnostima. Ipak, prijateljstvo se rodilo, a između njih postoji jedna neraskidiva veza.

Priče poput ove, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim i ulivaju nadu u bolje sutra.

 

 

- Jedan, na prvi pogled običan susret, ali ovaj susret je više od toga. Branka i njena porodica, nakon što su pre tri godine izgubili dvadesetogodišnjeg sina Stefana, nesebičnom ali pre svega hrabrom i humanom odlukom (ali to je bila i želja pokojnog Stefana), poklonili su organe i tako spasili više života. Dakle, nakon tri godine su skupili snage da potraže primalce organa njihovog preminulog sina.

Njen sin Stefan (21) je poginuo pre četiri godine. U decembru 2020. godine je doživeo saobraćajnu nesreću, mesec dana je bio u komi. Ležao je u bolnici u Tuzli. Uprkos velikim naporima lekara, posle mesec dana mu je konstatovana moždana smrt.

- Doktorka nas je pitala da li želimo da doniramo ortane. Ja sam istog momenta rekla "može", to je bila Stefanova želja i mi ćemo da mu je ispunimo. Stefan je imao za to želju, jednom kad smo došli sa posla, pili kafu, gledali emisiju kada je tek počela priča o donorstvu i on meni kaže: Mama ja bih rado da sebi otvorim donorsku karticu - istakla je Branka za Naj ženu.

Nakon celog procesa ekplantacije organa i poziva pacijenata koji su bili na listi čekanja, osoba koja je dobila Stefanov organ, bila je Nihada iz Kalesije u Bosni i Hercegovni, žena koja je imala problema sa jetrom i bila teški jetreni bolesnik.

 - Jednog jutra mi je zazvonio telefon. Neka nepoznata žena. I kaže, "Dobro veče, ja sam Nihada, kod mene je jetra vašeg sina Stefana. To je bila i sreća i tuga, i sve se pomešalo... Kad znam da ću ponovo da zagrlim nešto svoje, pa barem taj jedan deo.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija