• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2024

13:47

Neophodan vam je spokoj i duhovni mir? Evo koji uslov treba da ispunite kako bi vas primili u manastir!

S.T.

Društvo

Neophodan vam je spokoj i duhovni mir? Evo koji uslov treba da ispunite kako bi vas primili u manastir!

Podeli vest

Svaki vernik bi trebalo da ima svog duhovnika - koji bi ga posavetovao kada nastupe životne nedaće.

Od njega možete da dobijete informacije kome i gde treba da se javite, a pripremiće vas i za manastirski život.

Još saveta i informacija dobićete u manastiru od igumana ili igumanije. Ipak, malo ko će pristati da s nepoznatom osobom o tome razgovara telefonom.

U većini slučajeva monasi i monahinje prednost daju razgovoru uživo.

- Svako ko dođe treba prvo da vidi da li mu manastir odgovara, može li u njemu da ostane... U toj odluci pomoći će mu iguman. Saslušaće ga i proceniti da li je na pravom mestu - kažu za Blic u jednom manastiru.

Foto: prinstscreen/youtube/televizijahram

 

 

U manastiru Svetog Stefana u Slancima, pored Beograda, kažu da su oni otvoreni za ljude koji traže duhovni mir, ali ističu da o svemu odlučuje iguman Andrej.

Za pomoć se možete obratiti i u manastiru Rakovica, na Fruškoj gori. U Žiči kažu da nemaju uslova za ovakvu vrstu aktivnosti, ali da ima izuzetaka.

- Možemo da primimo dve-tri devojke ili žene, ne više. A i to zavisi od odluke igumanije i razgovora s tim ženama. Igumanija će proceniti kakve su to osobe i da li je manastir pravo rešenje za njihove probleme - istakli su ranije u Žiči za Blic.

Na pitanje da li postoji uslov koji osoba mora da ispuni kako bi određeno vreme provela u manastiru, naš sagovornik odgovara:

- Jedini uslov je da mu je potrebna duhovna pomoć.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17