• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2024

14:55

Nebojša Bakarec: Strašna istina o Milošu Jovanoviću!

Zoran Sinko

Kolumne

Nebojša Bakarec: Strašna istina o Milošu Jovanoviću!

Podeli vest

Miloš Jovanović je postao zvezda i štićenik Đilasovih i Šolakovih medija. To je postao zbog toga što je posle izbora 2023. godine, Miloš Jovanović ušao u programsku koaliciju sa Đilasom i Marinikom.

Đilas veoma lukavo, od 2018. godine, uvek uz sebe ima bar jednog desničara tj. desno orijentisanu stranku, koje upotrebljava, a posle ih upropašćene, odbaci kao toalet papir. Tu sudbinu su već doživeli Boško Obradović i Dveri, Vuk Jeremić i NS. Sada je omiljeni Đilasov desničar Miloš Jovanović. Sa stanovišta Đilasa i Marinike, on im je idealan sluga. Umiveniji je od Boška, uverljiviji od Jeremića, nije gadljiv na Đilasove pare itd. Đilas i Marinika nikakvu štetu neće imati od u potrebe Miloša Jovanovića. Sa druge strane Miloš Jovanović će već na novim beogradskim izborima pretrpeti štetu ako nastupi kao koalicija NADA. Ako nastupi u okviru Đilasove koalicije, kratkoročnu štetu će izbeći, ali dugoročna šteta će biti mnogo veća. Takođe, Đilas želi Miloša Jovanovića za svog kandidata za gradonačelnika Beograda.

Foto: Privatna arhiva

 

Povodom rasprave u Skupštini o izboru predsednika parlamenta, Đilasovi mediji su posvetili zavidnu pažnju promociji i odbrani novog Đilasovog partnera, francuskog državljanina Miloša Jovanovića. U svom govoru u Skupštini, Miloš Jovanović uopšte nije govorio o temi, o izboru predsednika Skupštine, niti o kandidatkinji Ani Brnabić, već je iznosio neistine o tzv. Ohridskom sporazumu, o politici vlasti prema KiM, i „zablistao“ je etiketirajući predsednika Vučića kao izdajnika, članove SNS kao izdajnike, a politiku vlasti prema KiM, kao veleizdajničku. Francuski građanin Miloš Jovanović je svima pobrojanima preteći poručio: „Kunem vam se, pobeći nećete“. Posle toga kao što je i red, Milošu Francuzu je odgovorilo više nas iz SNS. U dvominutnoj replici ja sam mu rekao: „Francuski državljanin nas je nazvao sramotom. Znate li šta je sramota? Sramota je kad Miloš Francuz pobegne 1999. iz Srbije, onda kada su NATO zločinci bombardovali Srbiju. Pobegao je u svoju rezervnu domovinu Francusku. Miloš Jovanović je ostavio na cedilu svoje roditelje 1999. Bio je u punoj snazi. Pobegao je, utekao je. On ima rezervnu domovinu, Francusku. Mi nemamo. On ovde kad puste himnu, on kaže 'gde je Marseljeza?'. Lepo je rekao Đuka, nek ide Miloš Francuz u Francusku legiju stranaca, da ratuje u miloj mu Ukrajini, jer je on sada u koaliciji sa antiruskim Đilasom. Svedok sam da je Koštunica u leto 2013. godine, odstranio Miloša Francuza iz DSS. Aleksandar Nikitović je napao na sednici predsedništva, Miloša Francuza, koga je optužio za šurovanje sa DS-om, i Multikom tajkunom. Ja bio tamo, Mloš bio tamo, evo neka kaže da li je istina...Dve nedelje posle toga Miloš Francuz je podneo sve ostavke i napustio DSS. Miloš Francuz ima dva gospodara. Jedan je Multikom tajkun, a drugi je Kurti, čiji program ovde sprovodi".

Ovo što sam rekao o Đilasovom Milošu Jovanoviću u Skupštini Srbije, zavredelo je reakciju u vidu dva teksta na Đilasovom sajtu NovaS, i u novinama NOVA (naslovi tih tekstova su „Završen još jedan buran dan Skupštini: Tuča izbegnuta u poslednjem trenutku, naprednjaci izgubili živce zbog priče o Vučiću i njegovom bratu“-19.3.2024. i „Pet masnih laži naprednjaka u Skupštini i pokazna vežba kako nastaju naslovnice režimskih tabloida“-20.3.2024.). U oba teksta Đilasovi novinari zdušno brane Miloša Francuza, a satanizuju mene i druge poslanike SNS. Kad je tako, hajde da iznesem nekoliko strašnih istina o novom Đilasovom partneru, Milošu Jovanoviću. Napomenuću, da doskora, Miloš Francuz nije negirao ove istine i činjenice, ali kako je video da ove istine počinju da mu krune rejting od 5 odsto, počeo je da iznosi providne laži.

Foto: Privatna arhiva

 

Prva istina o Milošu Jovanoviću!

Miloš Jovanović je decenijama krio od javnosti da ima francusko državljanstvo. To je od građana sakrio i tokom izbora za predsednika Srbije 2022. godine, kada je kao francuski državljanin, bio kandidat ta predsednika Srbije. Osvojio je svega 6 odsto, ali bi osvojio znatno manje glasova, da su građani znali istinu – da je kandidat za predsednika Srbije – Miloš Jovanović, francuski državljanin. Miloš Jovanović je na izborima 2022. godine, obmanuo građane, zbog toga što je prikrio činjenicu da je francuski državljanin. Zbog čega se Miloš Jovanović ne kandiduje za predsednika Francuske? Kasnije, posle izbora 2022. godine, Jovanović je iznosio neistinu, da je odavno poznato da je on francuski državljanin!?! Nije sporno da obični građani mogu imati dvojno državljanstvo Francuske, Hrvatske i drugih država. Međutim, za lidere stranaka, za kandidate za predsednika Srbije, za samoproglašene velike patriote poput Miloša Jovanovića važe drugi, strožiji aršini. Nezamislivo je npr. da kandidat za predsednika Francuske ima još neko državljanstvo. Kandidat za predsednika bilo koje države, ne sme da ima rezervnu otadžbinu. Miloš Jovanović ima rezervnu domovinu – Francusku. Sa druge strane predsednik Aleksandar Vučić nema rezervnu otadžbinu. Vučiću je samo Srbija na srcu!

Foto: Privatna arhiva

 

Druga istina o Milošu Jovanoviću!

Miloš Jovanović se izdaje za velikog patriotu, on je lider DSS, bio je kandidat za predsednika Srbije. Miloš Jovanović se stalno hvali time što je služio vojsku u 63. padobranskoj brigadi. Miloš Jovanović stalno ističe da su Kosovo i Metohija glavna tačka njegovog programa. Miloš Jovanović se predstavlja kao veliki branitelj Kosova i Metohije. Sve ovo je strašno licemerno i obmanjujuće. Miloš Jovanović je za Kosovo i Metohiju mogao da se bori 1999. godine – bio je tada u punoj snazi, imao je 23 godine, ali od odbrane domovine od NATO zločina, bilo mu je draže da živi u Francuskoj, u Parizu. Te 1999. godine, Miloš Jovanović je mogao da se vrati u Srbiju, da se bori za svoju otadžbinu, da odsluži vojni rok. Umesto toga, on je kao kukavica, odabrao da pobegne od toga, odabrao je da izbegava odsluženje vojnog roka, sve do 2006. godine, kada je imao 30 godina. Miloš Jovanović je odabrao da 1999. godine živi u Francuskoj, NATO državi koja ja baš tada zverski bombardovala Srbiju. Kada ga ja u Skupštini Srbije napadnem da je kukavica i da je ostavio svoju domovinu na cedilu, Miloš Jovanović se nevešto pravda i iznosi sledeću neistinu: „Neko je rekao da sam pobegao 1999. godine. Ne, ja sam studirao od 1995. u Francuskoj, a 1999. sam seo u autobus i došao u svoju zemlju, tri dana od početka agresije (...) Ali ne znam zašto toliko insistirate na tome (...) Nemojte da se hvatate za to, klizav vam je teren“.

Teren jeste klizav, ali za Miloša Jovanovića. Evo dokaza da Miloš Jovanović laže. Prvo, kad je počela agresija prekinut je svaki saobraćaj sa Srbijom, zbog toga što su NATO bombe padale na puteve, pruge, mostove, aerodrome, svuda. Drugo, da je istina to što kaže Miloš Jovanović, on bi bio mobilisan, jer je u Francuskoj već završio studije do te 1999. godine, po sopstvenom priznanju. Treće, sam Miloš Jovanović svuda kaže da je od 1995. do 2005. neprekidno živeo u Francuskoj. Na tu temu je francuski državljanin Miloš Jovanović dao opširan intervju emisiji „Bez tajni“ 02.05.2021. koja se emituje na TV „info24“ i na portalu „info24“. U tom intervjuu između ostalog stoji ono što je rekao sam Jovanović: „Miloš Jovanović je deo detinjstva proveo u Francuskoj gde je živeo tokom osnovne škole. Srednju školu je završio u Beogradu. U Francusku se vraća 1995. godine gde je ponovo živeo do 2005.“. Iste ove podatke Miloš Jovanović je upisao i u svoju odrednicu na Vikipediji. Tamo stoji: „Na Univerzitetu Univerzitetu u Parizu 1 Panteon-Sorbona je 1999. godine diplomirao na Pravnom fakultetu, a 2000. godine na Odseku političkih nauka Sorbone. Na istom univerzitetu je završio magistarske studije iz međunarodnih odnosa 2001. godine (...) Od 2001. do 2005. godine je bio zadužen za izvođenje vežbi iz Ustavnog prava i političkih institucija, kao i Komparativnih političkih sistema na Pravnom fakultetu Univerziteta u Parizu 1 Panteon-Sorbona“. Kao što vidite Miloš Jovanović nikako nije mogao da provede ni deo 1999. godine u Srbiji, zbog toga što je prvo, te godine radio diplomski rad na Pravnom fakultetu u Parizu, diplomirao, a potom je 1999. radio i drugi diplomski rad na Političkim naukama u Parizu.

Miloš Jovanović je nesumnjivo i neprekidno u Parizu živeo od 1995. godine, do 2005. godine! Nesumnjivo je dokazano da je Miloš Jovanović celu 1999. godinu, proveo u zavetrini u Parizu, radeći na svoja dva diplomska rada. Ova istina mnogo boli Miloša Jovanovića, pa je prinuđen da izmišlja providne laži o tome kako je 1999. godine, autobusom došao u Srbiju. Evo jednog neprijatnog pitanja Milošu Jovanoviću. Ako si zaista došao u Srbiju tri dana posle početka NATO agresije, zbog čega nisi mobilisan, odnosno zbog čega nisi služio vojni rok tada, već sedam godina kasnije?

Treća istina o Milošu Jovanoviću!

Stranka Miloša Jovanovića, DSS, je 2000. godine, na slobodu pustila zločinca i teroristu Aljbina Kurtija, i još 1800 albanskih zločinaca i terorista. Svi ovi zločinci su pravosnažno osuđeni zbog terorizma, ratnih zločina, ubistava, silovanja itd. Miloš Jovanović je podržavao i pravdao puštanje na slobodu 1800 albanskih terorista. Miloš Jovanović je na RTS, 4.10.2022. ovako pravdao puštanje na slobodu Kurtija i 1800 terorista: „Te neke stvari koje ste pomenuli, i braću Mazreku, ja nemam problem ni da ponovim, i Kurtija, koji je kao student uhapšen, pod nekim delom terorizma, mada se nije bavio terorizmom, i koji je pušten. Ne verujem da su to bili toliko pritisci, koliko mi se čini, da je to bila neka ideja da se omekšaju neki odnosi sa zapadom, i da se pokuša u mekšim odnosima sa zapadom, naš nacionalni interes štititi“. Francuski državljanin, opravdava Kurtija, koji je osuđen na 15 godina zbog terorizma, i kaže da se Kurti nije bavio terorizmom. Kako to Miloš Jovanović zna? Drugo, Miloš Jovanović olako abolira svoj DSS, za puštanje na slobodu teroristu Kurtija i 1800 albanskih terorista, i to sramno opravdava željom DOS-a i DSS-a da omekšaju odnose sa zapadom. Predsednik Vučić je 22.3.2024. dodine, gostovao na TV Prva gde je dao kratak komentar o Milošu Jovanoviću.

Četvrta istina o Milošu Jovanoviću!

U avgustu, ili početkom septembra 2013. prisustvovao sam sednici predsedništva DSS, kao član predsedništva. Sednicu je obeležio direktan verbalni napad Aleksandra Nikitovića, člana predsedništva, glavnog Koštuničinog savetnika, i praktično zamenika, na Miloša Jovanovića. Nikitović je direktno optužio Miloša Jovanovića da je radio i da radi u korist DS. U to doba predsednik DS je bio Dragan Đilas. Nikitović je bio veoma grub i direktan. Znalo se da Nikitović govori u ime Koštunice. Miloš Jovanović se nevešto pravdao da se samo zalagao za saradnju svih „demokratskih“ snaga. Miloš Jovanović je 9.10.2013. vratio poslanički mandat DSS-u, a 24.10.2013. podneo je ostavku na sve funkcije u DSS-u. Time je Koštunica praktično odstranio Miloša Jovanovića iz DSS. Posle odlaska Miloša Jovanovića, predsedništvo DSS je krajem septembra 2013. godine, jednoglasno odlučilo da odbornici DSS u Skupštini Beograda, početkom oktobra 2013. godine, glasaju za smenu Dragana Đilasa, sa mesta gradonačelnika. Bio sam na toj sednici predsedništva. Kao odbornik i predstavnik DSS, sam u ime DSS obrazlagao odluku da smeni Đilasa u Skupštini grada. Očigledno je Miloš Jovanović, pre nego što je podneo ostavke, pokušao da spreči DSS da učestvuje u smenjivanju Đilasa. Bez glasova odbornika DSS, Đilas ne bi bio smenjen. Danas sam apsolutno siguran u to da Koštunica ne odobrava Jovanovićevo partnerstvo sa Đilasom. Koštunica to osuđuje. Dokaz, rekoh već, Koštunica je u septembru 2013. godine, na predsedništvu DSS, predložio da DSS podrži smenjivanje Đilasa sa mesta gradonačelnika!

Foto: Privatna arhiva

 

 

Peta istina o Milošu Jovanoviću!

U Izveštaju poslanika Miloša Jovanovića, koji je 21.10.2022. podneo Agenciji za sprečavanje korupcije, stoji da je francuski državljanin Miloš Jovanović vlasnik tri stana i to: stana od 80 m2 (1/1), puno vlasništvo, stečeno kupovinom, pola stana od 65 m2 (u katastru stoji 71m2) (1/2), stečeno kupovinom, i vlasnik pola stana od 50 m2 (1/2), stečeno kupovinom. Dakle, po tom izveštaju Miloš Jovanović i supruga su vlasnici 201m2 stanova u centru grada. Kako se radi o novogradnji u centru, gde je vrednost metra kvadratnog 3000 evra, vrednost tih 201m2 po tržišnoj vrednosti je 603.000 evra! U „KRIK“-ovoj „Bazi imovine političara“ iz 2018. stoji da je sestra Miloša Jovanovića vlasnica stana u centru Beograda (Stari grad) koji vredi 105.000 evra. U bazi „KRIK“-a stoji da je majka Miloša Jovanovića vlasnica stana na Vračaru koji vredi 105.600 evra. Kad sve to saberemo, dolazimo do toga da porodica Jovanović ima nekretnine u vrednosti od 813.600 evra. Vrlo je verovatno de je porodica Jovanović vlasnik neke nekretnine u Francuskoj, čije vlasništvo nisu prijavili, zbog toga što znaju da naši organi teško mogu da detektuju tu imovinu. Portal „24sedam“ je 23.3.2024. godine izneo tvrdnju da je Miloš Jovanović, zajedno sa suprugom, vlasnik 5 stanova, od kojih je poslednji kupljen na teritoriji opštine Savski Venac, u ulici Aleksandra Glišića, u neposrednoj blizini Beograda na vodi. Kako je Miloš Jovanović stekao nekretnine vredne 603.000 evra, ne računajući stan koji pominje portal „24sedam“?

Foto: Privatna arhiva

 

Foto: Privatna arhiva

 

Šesta istina o Milošu Jovanoviću!

Miloš Jovanović stalno halucinira o korupciji i partokratiji u vlasti SNS. Kao i mnogi, Miloš Jovanović vidi trun u tuđem oku, a ne vidi balvan u svom. Ako se osvrne samo malo ulevo, videće da je njegova leva ruka, prvi operativac i najbolji prijatelj, Uroš Janković, pre tri godine osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu, na dve godine zatvora, zbog krivičnog dela prevare. Najbližem saradniku Miloša Jovanovića je izrečena i novčana kazna od dva miliona dinara, a sud je doneo odluku i da mu se oduzme protivpravno stečena imovinska korist od 4,5 miliona dinara. Uroš Janković, prvi saradnik Miloša Jovanovića je tokom suđenja izjavio: „hteo sam da pomognem, kao što sam inače pomagao i drugim građanima, i da za to kasnije „zaradim“, a da nakon prodaje ono što ostane od zarade delimo na tri dela“. Na pitanje sudije „Da li ste kao funkcioner Agenciji za borbu protiv korupcije prijavili novac koji vam je prevareni davao?“, prvi saradnik Miloša Jankovića je u sudu rekao: „Ne, nisam računao na to kao na zaradu, nego kao na garanciju za pomoć. Na osnovu toga sam uzeo oko 74.000 evra, i pozajmicu od 13.000 evra“. Miloš Jovanović je posle izricanja presude Urošu Jankoviću ne trepnuvši izjavio da presudu svom prijatelju i funkcioneru vidi kao „ozbiljnu nestručnost ili nesavesnost sudije, neku vrstu političkog pritiska, ili i jedno i drugo istovremeno“. Svaka čast! Miloš Jovanović bi metlom da čisti tuđa dvorišta, ali ne želi da počisti korupciju u svojoj stranci i okruženju. Dosledno, nema šta. Time Miloš Jovanović poručuje, da jedni aršini važe za njega i njegovu bratiju, a drugi za građane.

Foto: Privatna arhiva

 

Drugi sporni saradnik Miloša Jovanovića je Aleksandar Polovina, koji je poznat po tome što je 28.2.2023. pretio smrću predsedniku Vučiću. Visoki funkcioner DSS, član Glavnog odbora DSS, Aca Polovina je na društvenim mrežama postavio tekst i anketu sledećeg sadržaja: „Srbi su ubijali kraljeve i svoje i tuđe, za daleko manje od ovoga. Da li bi ubistvo potpisnika bilo pravično/preterano“. Polovina je ovo napisao u vreme kada je predsednik Vučić pregovarao o tzv. Ohridskom sporazumu. DSS je optužio predsednika Vučića da je potpisao taj sporazum. S obzirom na to da su DSS i opozicija tih dana konstantno napadali predsednika Srbije, sasvim je jasno da je Polovina mislio na predsednika Vučića u svojoj ubilačkoj objavi. Aleksandar Polovina je aktivan i u nevladinom sektoru i osnivač je NVO Live Beograda. Polovina je jedan od najbližih saradnika Miloša Jovanovića, čovek od poverenja, čovek za specijalne zadatke. Portal „24 sedam“ je 28.02.2023. objavio tekst o Polovini, u kome stoji „Radi se o relativno problematičnom mladiću koji je imao probleme sa zakonom još u srednjoj školi. Redovno je konzumirao marihuanu, a zbog te droge je imao problema i na ekskurziji kada su mu policijski službenici na granici sa Grčkom pronašli kanabis“. Dva divna saradnika Miloša Jovanovića. Jedan je pravosnažno osuđen za krivično delo prevare, a drugi je hapšen zbog posedovanja droge.

O epohalnoj nedoslednosti Miloša Jovanovića reći ću sledeće. Miloš Jovanović se potpuno slizao sa Đilasom. Izjavio je da na lokalnim izborima (a to je Beograd) može u koaliciju sa Đilasom. Pre samo dve godine, Miloš Jovanović je na TV Prva  01.2024. godine o Mariniki i Ponošu rekao: „Za Mariniku Tepić je u Srebrenici počinjen genocid, a Zdravko Ponoš je za NATO i to kažu depeše Vikiliksa! I ja da idem sa njima?! Vučić je uradio stvari koje su muzika za moje uši. Neću da rušim nikoga, hoću da gradim“. Danas Milošu Jovanoviću nije problem Marinikin stav o genocidu, nije mu problem NATO general Ponoš, nije mu problem Đilasov stav da treba odmah uvesti sankcije Rusiji! Danas je Miloš Jovanović sa njima u koaliciji! Danas Jovanović hoće da ruši Vučića! Odakle ovakav veleobrt Miloša Jovanovića? Đilas je poznat po tome da hoće da odreši kesu i da pribavi nešto što mu donosi korist! To nešto je Miloš Jovanović!

Dušan Kovačević je lepo napisao u svojoj drami „Balkanski špijun“ sledeće: „Pa si na pet dana otišao u Pariz, a tamo si se spanđao sa nekom kurvetinom (…) Zalutao si u gustu šumu u kojoj vršljaju strani agenti. A bio si mlad, prirodno je, oćeš da jedeš, oćeš da je..š, a to košta brate“.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15