• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Objektiv

11.08.2022

09:40

BAKIR I KURTI ZVECKAJU ORUŽJEM! Prizivaju rat, a za sve pokušavaju da okrive Srbiju!

Beta/Reuters

Politika

BAKIR I KURTI ZVECKAJU ORUŽJEM! Prizivaju rat, a za sve pokušavaju da okrive Srbiju!

Podeli vest

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti ponovo zveckaju oružjem i najavljuju rat Srbiji

Bakir uobičajeno poseže za ostrašćenim napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srbiju, pokazujući time sve više svoju mržnju prema svemu što ima veze sa srpskim rodom, a ovog puta je to uradio na najsramniji mogući način, rekavši da je Srbija sve ratove izazvala.

Naime, Izetbegović je izjavio da srpska strana predvođena vladajućom strankom Savez nezavisnih socijaldemokarata povećala napade na BiH i da jedina zemlja koja izaziva nemire na Balkanu je Srbija.

– Srpska strana predvođena SNSD-om je u ovom mandatu intenzivirala napade na državu. Srbija se naoružala, promoviše “srpski svet”, pravi strategije koje se odnose i na naše teritorije, neće da reše otvorena pitanja, ne plaćaju vodni resurs reke Drine i ljute se kad kažemo istinu da je sve ratove i sve tenzije na Balkanu izazvala jedna zemlja – izjavio je Izetbegović.

Nema sumnje da pred opšte izbore u Bosni i Hercegovini, Izetbegović poseže za ma kakvim sredstvima kako bi skupio još koji jeftin politički poen, te pokušava na svaki način da udari na Srbiju i predsednika, iako je svima jasno da Srbija želi samo i isključivo mir.

Foto: printscreen

Kurti priziva sukob

U tom napadu mu se pridružio i Kurti koji je izjavio da je moguć novi sukob na teritoriji Srbije.

Kurti je bez trunke srama istakao da se u Beogradu vodi agresivna politika koja može da se pretvori u napad na samoproklamovanu državu Kosovo.

– Ne treba isključiti mogućnost da se ova agresivna politika Beograda pretvori i u napad na Kosovo na ovaj ili onaj način – rekao je Kurti.

Ono što je činjenica i u potpunosti suprotnost jeste da se nijedan predsednik u regionu od Vučića nije više zalagao za mir i stabilnost, kako u svojoj zemlji, tako i van nje.

Predsednik je još jednom 31. jula  kada je Kurti poslao naoružane specijalce na Brnjak i Jarinje, pokazao šta znači jaka Srbija sa nepokolebljivim, iskusnim, mudrim i inteligentnim političarem na čelu kakav je srpski šef države, o čemu je Objektiv već pisao.

– Moja molba svima je da sačuvamo mir po svaku cenu, da zamolim Alabance da se urazume, molim Srbe da ne nasedaju na provokacije, molim predstavnike velikih zemalja koje su priznale Kosovo da ne dozvole da njihovi štićenici izazovu sukob, to je moja velika molba, mi ćemo da molimo za mir i da tražimo mir – rekao je predsednik.

Ne treba podsećati takođe da su Bakir i njegovi jurišnici bezbroj puta ponovili laž da je Vučić tokom rata gađao Sarajevo snajperom, iako su bili svesni da iznose najbolesniju laž, ali što su više bili ogoljeni u svom laganju, sve su glasnije i glasnije to ponavljali.

Jedno je svima jasno, Srbija uvek vodi svoju politiku i Srbija uvek sedi na svojoj – srpskoj stolici. Nikada neće napasti prva, ali neće ni pognuti glave pred napadima koji su postali svakodnevnica. Jer jaka Srbija na čelu sa Vučićem zauvek će biti kamen spoticanja srbomrscima koji žele to da sruše.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 1 godinu

Napravite sami presek i videćete da sve zemlje sveta koje sponzoriše SAD su izazivači sukoba i krvoprolića koje posle ti isti izazivači i sponzori tobože mire

Leka

pre 1 godinu

Dva miša koja se kriju iza NATO pakta. Mogu samo da grickaju i da prave štetu dok ne dobiju preko labrnje.

BAКIRE, DŽEPAROŠU, JESI LI OVO SAM SMISLIO ILI TI JE NEКO POMOGAO?! Srbija treba sve da prizna, da plati svima ratne odštete i imaćemo mir!?!
Politika

BAКIRE, DŽEPAROŠU, JESI LI OVO SAM SMISLIO ILI TI JE NEКO POMOGAO?! Srbija treba sve da prizna, da plati svima ratne odštete i imaćemo mir!?!

Lider SDA Bakir Izetbegović zapretio je pre nekoliko dana ratom rekavši da su se muslimani u BiH "prebrojali i da znaju koliko imaju lovaca, mladih ljudi, dronova i instruktora" a sada je novom izjavom pokazao da je predsednik Srbije bio u pravu kada je ranije govorio da priče o pijetetu i navodnom genocidu zapravo nisu suština, već da bi preko te priče - koja Bakira i ne zanima - da popunjava rupe u budžetu tražeći ratnu odštetu od Srbije

02.08.2022

09:13

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija