• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

15.08.2023

06:45

Dragan Šolak smislio "genijalnu" teoriju zavere! Nova S: Vučić dovodi Ekspo u Srbiju da prikrije kritike EU!?

Tanjug/Printscreen

Politika

Dragan Šolak smislio "genijalnu" teoriju zavere! Nova S: Vučić dovodi Ekspo u Srbiju da prikrije kritike EU!?

Podeli vest

Tajkun Dragan Šolak smislio je 'genijalnu' teoriju zavere koju je plasirao na svojoj televiziji Nova S - Vučić dovodi Ekspo u Srbiju kako bi prikrio kritike Evropske unije!?!

Zvuči neverovatno, ali zaista je istina, tajkunska televizija objavila je da je predsednik Srbije izdejstvovao da naša zemlja bude domaćin najveće izložbe na svetu Ekspo 2027. kako bi skrenuo pažnju javnosti sa pisma evroparlamentaraca u vezi sa Kosovom i Metohijom!?!

- Da li je momenat kada i Vučić i Ana Brnabić kreću sa ovom pričom oko Ekspo 2027, da li je to zgodan momenat da se prikrije eventualno i ono pismo koje dolazi od parlamentaraca, a tiče se Kosova? Da li mu možda IPSOS-ova istraživanja daju signal da prikriju ovu priču? - doslovce je zapitao voditelj televizije Nova S, uprkos tome što se Srbija još od 2018. godine spremala za ovu izložbu i vodila kampanju da bude njen domaćin!?!

ALEKSANDRA TOMIĆ
ODBOR ZA FINANSIJE

Ovo je izmišljena zamena teza kako bi se minimizirali uspeh i pobeda Srbije i predsednika Vučića, jer je Ekspo 2027. razvoj naše budućnosti.

Naučna fantastika

Ministar finansija Siniša Mali, komentarišući ovu najnoviju tajkunsku teoriju zavere, kaže za Informer da opozicija ne može da prihvati da će Srbija postati domaćin svetske izložbe Ekspo 2027. i da banalnim stvarima i izmišljotinama pokušavaju da umanje veliki uspeh naše zemlje.

- Svedoci smo da opozicioni mediji ne mogu da prihvate činjenicu da je Srbija pobedila u jednoj važnoj svetskoj trci, kao što je trka za domaćina specijalizovane izložbe Ekspo 2027. Pišu se neistine i umanjuje se uspeh jer je jasno da su njihove gazde navikle na to da je Srbija na kolenima. Sad su otišli i korak dalje, pominju neke teorije zavere koje su na nivou naučne fantastike. Ova pobeda je rezultat teškog rada, ne samo na pripremi kandidature nego i na promeni Srbije u poslednjoj deceniji. To je jedina istina, a sve drugo su izmišljotine. Pobedili smo jer smo imali najbolju ideju i realizaciju od svih zemalja, imali smo ozbiljnu diplomatsku aktivnost. Pobedili smo jer smo pokazali da smo ozbiljan igrač i zato ćemo organizovati najbolji Ekspo u istoriji, koji će biti ponos svakog građanina, a od Beograda će napraviti centar sveta - naglašava Mali.

Činjenice o izložbi
Ekspo 2027.

* Ovo je prvi put da je nekoj zemlji Zapadnog Balkana pripala čast da bude domaćin
* Na 70.000 kvadrata očekuje se oko 100 zemalja koje će imati svoje izložbene prostore u okviru tih objekata
* Procenjuje se da će Srbiju posetiti više od dva i po miliona ljudi
* Budući nacionalni stadion u Surčinu biće jedan od važnih objekata za održavanje izložbe
* Ukupan ekonomski efekat biće oko 1,1 milijardu evra

Ekonomista Ljubodrag Savić ističe da je ovo ogroman uspeh Srbije i da opozicija to ne bi smela da dovodi u pitanje.

- Dobijanje mogućnosti da se organizuje svetska izložba u Srbiji jedno je od možda najboljih poteza. Ne samo da je to dobra vest u ekonomskom, ona je dobra i u društvenom smislu. Opozicija govori svašta, i ono što je istina, i ono što nije, to je njihovo pravo. Neka traži neke druge stvari i događaje da udara iz svih oružja po vlasti, jer to i jeste zadatak opozicije, ali Ekspo je nešto što se ne sme dovoditi u pitanje. Ne dešava se to svaki dan, to se dešava jednom u sto godina - objašnjava Savić.

Patološka mržnja

Analitičar Stevica Deđanski ocenjuje da to što opozicija govori pokazuje kakvi su to ljudi i kakvu mržnju gaje prema predsedniku Vučiću.

- Ne mogu da se raduju ni onome što je dobro za Srbiju. Patološki mrze Vučića jer ih pobeđuje na svim izborima. To govori o njima. Kako oni misle da Vučić može da izdejstvuje i Ekspo?! Oni zaista imaju ogromnu paranoju, ali i veliko neznanje o tome kako stvari funkcionišu u svetu, kako se glasa, kako se stiču prijatelji... Mi sada imamo sve ono što nismo imali kada su oni vladali - zaključuje Deđanski.

DEJAN VUK STANKOVIĆ
POLITIČKI ANALITIČAR

Nedostatak logičke doslednosti nije izraz manjka intelektualnih sposobnosti, već odraz naopakog shvatanja novinarstva i politikantskog ataka na političkog protivnika. Nova S i njeni politički pokrovitelji ostaće slabi, Vučiću će narod verovati, jer se poverenje stiče rezultatima u radu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija