• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.11.2023

09:10

Jovanović o štrajku: Radi se o političkim igrama usmerenim ka destabilizaciji Pošte Srbije!

Privatna arhiva

Politika

Jovanović o štrajku: Radi se o političkim igrama usmerenim ka destabilizaciji Pošte Srbije!

Podeli vest

U procesu rešavanja pitanja protesta u JP „Pošta Srbije“, Vlada Srbije je proaktivno pristupila dijalogu sa svim sindikatima unutar ovog preduzeća - kako reprezentativnim, tako i onima koji to nisu.

Ovo piše Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija, čije saopštenje prenosimo u celosti. 

"Na razgovore su pozvani svi sindikati, međutim, Sindikat „Sloga“, pod vođstvom Stefana Mitrovića, koji ima samo 48 članova od ukupno više od 14 hiljada radnika ovog preduzeća, odbio je učešće u ovom dijalogu. Smatram da njihovo odbijanje i pokušaji da ospore postignuti dogovor predstavljaju isključivo politički motivisane akcije koje zanemaruju stvarne interese radnika. Stefan Mitrović i „Sloga“ ne poseduju bilo kakav legitimitet za osporavanje dogovora koji je postigla predsednica Vlade Srbije sa dva reprezentativna i jednim nereprezentativnim sindikatom koji zastupaju interese više hiljada zaposlenih u Pošti Srbije.

Očigledno je da se u ovom slučaju radi o političkim igrama usmerenim ka destabilizaciji Pošte Srbije, a ne ka poboljšanju uslova rada njenih zaposlenih. Sindikat „Sloga“, kao politička organizacija Dragana Đilasa, sledi istu agendu u Pošti Srbije kao i Đilas u svojem političkom delovanju. Prioriteti Stefana Mitrovića i „Sloge“ su politički interesi Dragana Đilasa, a ne dobrobit radnika Pošte Srbije, baš kao što i Đilasova politika ne odražava interese građana, već lične interese Dragana Đilasa.

Kao bivši radnik Pošte, svestan sam vrednosti i posvećenosti naših zaposlenih. Zato, želim da istaknem da je dogovoreno značajno povećanje plata, počevši od novembra ove godine sa povećanjem od 10%, a u januaru će uslediti još jedno povećanje od 10%, što ukupno čini kumulativno povećanje od 21%. Takođe, svim zaposlenima će biti isplaćeno dodatnih 20 hiljada dinara do 25. novembra.

Pozivam sve radnike Pošte Srbije da se od danas vrate normalnom radu i da ne podležu političkom uticaju onih koji ih pokušavaju zloupotrebiti u svoje političke svrhe". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleks

pre 6 meseci

Opozicija zeli destabilizaciju sektora. Djilas ocigledno stoji iza svega.

Ana

pre 6 meseci

Solaku je cilj da destabilizuje Postu i unese nemire medju gradjane!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija