• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.02.2024

10:29

Palma poručio: U Jagodini nema fantomskih birača, ali ima fantomskih stranaka!

Informer

Politika

Palma poručio: U Jagodini nema fantomskih birača, ali ima fantomskih stranaka!

Podeli vest

Juče smo mogli čuti od jedne opozicione stranke u Jagodini, kako izmišljaju neke fantomske birače u Jagodini, pokušavajući da imitiraju svoje političke čelnike iz Beograda, iste one koji su prekjuče u Evropskom parlamentu žestoko radili na štetu Srbije i njenih građana, otvoreno tražeći da se Srbiji ukine pristup evropskim fondovima, poručio je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Saopštenje lidera Jedinstvene Srbije prenosimo u celosti:

 "Odmah da im odgovorim da u Jagodini nema fantomskih birača ali zato ima fantomskih stranaka, za koje građani Jagodine ne znaju ni ko su, ni gde su, ni da li postoje. Ali se redovno oglašavaju na pojedinim opozicionim medijima. 


U Jagodini su svi članovi biračkih odbora, pa i oni ispred opozicije, uredno potpisali sve zapisnike sa biračkih mesta i nije bilo ni jedne primedbe na zapisnik.


Izborni uslovi su bili jednaki za sve, kontrolu nad izbornim procesom imale su sve stranke koje su učestvovale na izborima. Ako su imali bilo kakve primedbe na izborne uslove postavlja se pitanje zašto su uopšte izašli na izbore. 


Nije bilo ni jedne primedbe na birački spisak ni pre, ni tokom samog izbornog dana, a ni neposredno nakon izbora. Otkuda ova naknadna i zakasnela reakcija nije mi jasno. Kada su videli da ih narod neće onda su krenuli da se žale strancima i da blate Srbiju, nadajući se da će da dođu na vlast mimo volje naroda, da u naše unutrašnje stvari uvlači Evropski parlament, kako bi ih možda Evropski parlament, a ne narod Srbije, nekako postavio na vlast.

Foto: Informer

 

Te fantomske stranke bi trebale da znaju da jedinstveni birački spisak predstavlja javnu ispravu u kojoj se vodi jedinstvena evidencija punoletnih državljana Republike Srbije koji imaju biračko pravo. Birači se upisuju u birački spisak prema mestu prebivališta. Ova elektronska baza podataka ažurira se tako što se svaka promena zasniva odgovarajućim rešenjem. Prema zakonu, jedinice lokalne samouprave ažuriraju birački spisak kao povereni posao.


U delu biračkog spiska za područje grada Jagodine upisani su državljani Republike Srbije sa biračkim pravom koji imaju prijavu prebivališta u Jagodini. Broj upisanih građana u birački spisak, kako za celu teritoriju  Republike Srbije, tako i za Jagodinu, ne može se uporediti sa sa brojem stanovnika iz popisa stanovništva. Popis stanovništva predstavlja faktički broj građana, jer se radi po principu anketiranja građana koji su dostupni da daju podatke u trenutku popisa" - poručio je Palma. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Palma: Nećemo da pravimo Zadušnice i za pse!
Politika

Palma: Nećemo da pravimo Zadušnice i za pse!

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je, u uključenju u program TV PRVA, gde je tema bila "Treba li dozvoliti verske obrede i paljenje sveća na groblju kućnih ljubimaca“ rekao da se ljudi o kućnim ljubimcima i o psima i lutalicama treba brinuti dok su živi.

01.02.2024

12:39

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija