• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.02.2024

09:18

Hvala Grčkoj na podršci koju pruža Srbiji! Palma posetio Katerini i novoizabranog gradonačelnika Dumosa (FOTO)

Informer

Politika

Hvala Grčkoj na podršci koju pruža Srbiji! Palma posetio Katerini i novoizabranog gradonačelnika Dumosa (FOTO)

Podeli vest

Gradonačelnik glavnog grada grčke regije Pierija, Katerini, Janis Dumos i predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, koji je i počasni konzul Grčke u Srbiji i počasni građanin grada Katerini, dogovarali su se o terminima posete delegacije koju tradicionalno organizuje Palma u grčkom letovalištu Paraliji.

Tom prilikom predsednik Marković je zahvalio Grčkoj na podršci koju pruža Srbiji.

- Želim da se zahvalim grčkom narodu, Republici Grčkoj i premijeru Kirijakosu Micotakisu na podršci Srbiji. Premijer Kirijakos Micotakis, kao i njegov otac Konstantin Micotakis svojevremeno, podržava Srbiju, jer i tada i sada na strani Srbije je pravo i pravda. Za nas Srbe posebno je važna poruka premijera Micotakisa kada je razgovarao sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem pre 8 dana u Beogradu, a koja glasi  "Stav Grčke u vezi sa Kosovom ostaje nepromenljiv", što znači da Grčka neće priznati jednostrano proglašeno takozvano nezavisno Kosovo - izjavio je ovom prilikom Dragan Marković Palma, i naglasio da njegova stranka Jedinstvena Srbija podržava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića. Marković je imao i predlog za svog domaćina kada je u pitanju turizam.

- Kada su Srbi počeli da dolaze na letovanje u Paraliju, koja pripada gradu Katerini, pre 40 godina, tada je Paralija imala tri hotela, a sada mogu slobodno da kažem da su građani Srbije napravili dve Paralije. Danas imamo problem da veliki broj Srba i dalje želi da letuje u Paraliji, ali turstičke agencije iz nekih drugih država zakupe sve i onda piše „nema slobodnih soba“. U Srbiji su poslednjih godina povećane plate i penzije i sve više ljudi ide na letovanje i u tom kontekstu moj predlog je da se bar 15 posto ukupnih kapaciteta u Paraliji i regiji Pierija obezbedi za turiste iz Srbije, jer danas građani Srbije planiraju odmore dva meseca pre odlaska, a ne sedam osam meseci pre kao nekada - rekao je Marković.

Foto: Informer

 


Janis Dumos: Gospodine Markoviću apsolutno se slažemo 


- U opštima crtama gospodine Markoviću mi se apsolutno slažemo i otvoreni smo za razgovor o svakom korisnom predlogu. Ja sam studirao na Pedagoškom fakultetu u Somboru i danas sam često u Srbiji. Osim što sam izabran za gradonačelnika Katerini, privatni sam preduzetnik kao i vi i mi se vrlo dobro razumemo. Vaš rad mi je poznat i zato mi je veoma drago da vas prvi put neposredno upoznam i zato sam Vas danas i pozvao iako sam tek nešto više od mesec dana na ovoj funkciji. Ja se slažem da je za nas važno da nastavimo veoma uspešnu saradnju sa Vama i saradnju naša dva grada i građana Srbije. Građani Srbije su prvi otvorili turizam u Paraliji i našoj regiji Pierija i mi to poštujemo - istako je gradonačelnik Katerini koji je prihvatio Markovićev poziv da poseti Jagodinu. 

Foto: Informer

 

U delegaciji Jedinstvene Srbije i grada Jagodine bili su i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, zamenik predsednika Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Života Starčević, direktor Doma zdravlja u Jagodini doktor Darko Miletić i jedan od najpoznatijih srpskih kardiologa, funkcioner Jedinstvene Srbije doktor Miodrag Jarkin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija