• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.02.2024

10:30

Strašan teror premijera lažne države - Poslednji napad na Srbe i SPC skoro 500, od dolaska Kurtija na vlast

EPA

Politika

Strašan teror premijera lažne države - Poslednji napad na Srbe i SPC skoro 500, od dolaska Kurtija na vlast

Podeli vest

Doskorašnji predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas, povodom napada dvojice Albanaca na maloletnike u Lapljem Selu i napada na sveštenika SPC u Prizrenu, da je to skoro petstoti napad na srpski narod, Srpsku pravoslavnu crkvu i srpsku imovinu od kada je na vlasti premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti.

- Godinama, decenijama i vekovima se generiše jedna netrpeljivost i mržnja Albanaca prema srpskom narodu i Kurti sad to veoma vešto podgreva. Time stvara uslove da se niko ne ustručava da fizički ugrožava srpski narod, da ih maltretira verbalno i da ugrožava njihovu imovinu - rekao je Drecun za tv Pink.

On je dodao da privremene prištininske institucije ne štite dovoljno Srbe na KiM, kao i da ih tretiraju kao građane drugog reda.

- Fizičkom silom se primenjuje nasilje nad Srbima o strane pripadnika specijalnih parapolicijskih jedinica i kosovske policije službe. Sa našeg aspekta to jeste nešto što je svakodnevni teror - ukazao je Drecun.

Govoreći o izjavi zamenika pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijela Eskobara za Glas Amerike, Drecun je naveo da se u tom intervjuu vidi da zapadne zemlje neće tražiti poništavanje odluke o ukidanju dinara na KiM.

- Iz toga proizilazi zaključak da oni neće tražiti poništavanje te odluke, nego da samo traže, kako je Eskobar rekao, da se to malo bolje usaglasi sa saveznicima tzv. Kosova, da se malo bolje detalji objasne srpskom narodu - rekao je Drecun.

Drecun je naveo da SAD ne brinu o tome kakva će šteta biti naneta srpskom narodu na KiM odlukom o ukidanju dinara. Prema njegovim rečima, Kurti ukidanjem dinara želi da postigne dogovor između Narodne banke Srbije, legalne finansijske institucije, sa potpuno nelegalnom centralnom bankom Kosova, što bi kako ističe Drecun, označavalo priznanje lažne države Kosovo. Drecun je naveo da je proces transformacije tzv. kosovskih bezbednosnih snaga u tzv. vojsku Kosova rukovođen od strane SAD.

- Dakle, kad pogledate taj deo saradnje između tzv. Kosova i SAD, onda vam je veoma jasno da šta god Priština da uradi, ona neće pretrpiti bilo kakve suštinske sankcije SAD. Na ovom vojnom planu može da se sankcioniše Kurti i on bi to osetio i moglo bi to da ga na terena drugačoj ponašanje - rekao je Drecun. On je ukazao da Srbija ne treba da očekuje od zapadnih zemalja da nanesu štetu tzv. Kosovu.

- Nemojmo da imamo zabludu, da će vodeće zapadne države preduzeti bilo kakve štetne poteze koji bi mogli da nonesu veliku štetu na položaj tzv. Kosova na međunarodnom planu. Sve to može da bude samo blago i ograničeno bez nanošenja suštinske štete - zaključio je Drecun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Napadnuta srpska deca na KiM! Viševekovna mržnja Albanaca prema Srbima prenosi se generacijama! (VIDEO)
Politika

Napadnuta srpska deca na KiM! Viševekovna mržnja Albanaca prema Srbima prenosi se generacijama! (VIDEO)

Dvojica Albanaca presrela su automobilom grupu petorice srpskih maloletnika u Lapljem Selu kod Gračanice i uz psovke i pretnje nožem, od dece su tražili da kažu da je njihov predsednik Hašim Tači, a da predsednika Srbije nazivaju pogrdnim imenima. O svim dešavanjima na Kosovu i Metohiji u "Info jutru" govorili su Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KiM i Lazar Stević, novinar televizije Most.

25.02.2024

09:52

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija