• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Kurir.rs

29.02.2024

13:37

Sednica Skupštine grada zakazana je za sutra u 10 sati! Evo koji poznati sportisti su kandidati za odbornike gradskog parlamenta!

wikipedia/No.cilepogača

Politika

Sednica Skupštine grada zakazana je za sutra u 10 sati! Evo koji poznati sportisti su kandidati za odbornike gradskog parlamenta!

Podeli vest

Nova konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za sutra u 10 časova, a osim Aleksandra Šapića, proslavljenog vaterpoliste i doskorašnjeg gradonačelnika Beograda, u odborničkim klupama trebalo bi da se nađe još petoro nekadašnjih profesionalnih sportista.

Čak četvorica bivših profesionalnih sportista su kandidati za odbornike sa liste „Beograd ne sme da stane”, dok sa liste koalicije NADA i liste “Srbija protiv nasilja” dolazi po jedan, a evo o kome je sve reč.

ALEKSANDAR ŠAPIĆ

Foto: Tanjug/SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

 

Proslavljeni vaterpolista je prvi na izbornoj listi naprednjaka za Beograd. Prvi na izbornoj listi za gradske izbore u glavnom gradu bio je i na prošlim izborima koji su održani 3. aprila 2022. godine.

Šapić je za gradonačelnika glavnog grada izabran 20. juna 2022, a ostavku na funkciju podneo je 29. septembra 2023. kako bi izbori mogli biti raspisani za 17. decembar iste godine. On do izbora prvog čoveka prestonice rukovodi Privremenim organom Grada Beograda.

Na dan predaje izborne liste za beogradske izbore, Šapić je rekao da će biti kandidat SNS za gradonačelnika.

Svojevremeno je bio lider stranke SPAS koja se krajem maja 2021. priključila SNS. Bio je i predsednik opštine Novi Beograd.

JANKO TIPSAREVIĆ

Foto: Starsportphoto

 

Nekadašnji teniser treći je na listi “Beograd ne sme da stane”. On je u politiku ušao sredinom maja prošle godine kada je pristupio Srpskoj naprednoj stranci.

MARKO KEŠELJ

Foto: Starsportphoto

 

Bivši košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, i aktuelni državni sekretar za sport, šesti je na listi naprednjaka za odbornike grada Beograda. U politiku je ušao nakon prethodnih izbora i postao poslanik SNS.

SLOBODAN SORO

Slobodan Soro je bivši srpski vaterpolista i osvajač brojnih medalja sa evropskih, svetskih i olimpijskih takmičenja. Na poslednjim gradskim izborima bio je deveti na listi naprednjaka.

MIROSLAV BERIĆ

Nekadašnji kapiten Partizana i bivši košarkaški reprezentativac, našao se na 10. mestu liste “Srbija protiv nasilja” na poslednjim beogradskim izborima i to kao kandidat Stranke slobode i pravde.

VLADIMIR ŠTIMAC

Foto: Starsportphoto©

 

Bivši košarkaški reprezentativac Srbije drugi je na listi koalicije NADA na poslednjim beogradskim izborima.

I umetnici kandidati za odbornike

Dvoje glumaca i to Iva Štrljić i Branko Milićević poznatiji kao Branko Kockica, ali i dve operske pevačice Nataša Tasić Knežević i Sanja Kerkez su takođe kandidati za odbornike. Svi oni su sa liste „Beograd ne sme da stane“.

Gradski parlament od 110 odbornika

Na beogradskim izborima održanim 17. decembra učestvovalo je ukupno 14 izbornih lista, a novi saziv trebalo bi da čine odbornici sa pet lista koje su prešle izborni prag. Najviše odborničkih mandata osvojila je lista „Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane“ i to 49 mandata, „Srbija protiv nasilja“ 43 mandata, a izborna lista koalicije NADA sedam mandata. Izborna lista broj 13 „Mi - glas iz naroda, Aleksandar Jerković“ dobila je šest mandata, a socijalisti pet mandata.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija