• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2024

20:05

Da se ne zaboravi: U skoro svim srpskim sredinama sutra će se obeležiti godišnjica NATO agresije

Informer

Politika

Da se ne zaboravi: U skoro svim srpskim sredinama sutra će se obeležiti godišnjica NATO agresije

Podeli vest

Biće položeni venci u znak sećanja na sve nevino postaradale.

U skoro svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, politički predstavnici, građani, članovi boračkih udruženja, predstavnici Kancelarije za KiM, porodice žrtava obeležiće 25. godina od NATO agresije i položiti vence u znak sećanja na sve nevino postaradale.

Venci će u Kosovskoj Mitrovici biti položeni u 10 sati na spomenik "Tri božura", podignutom u čast braće Srđana i Bobana Milića, stradalih od NATO bombi, i njihovog brata Gorana preminulog od tuge zbog pogibije i gubitka braće.

Vence će položiti građani, predstavnici Srpske liste i opštine, a ispred Kancelarije za Kosovo i Metohiju pomoćnica direktora Milena Parlić.

Foto: printscreen

 

U Zvečanu će u 11 sati vence položiti građani, predstavnici opštine i M ilena Parlić, na spomen ploču podignutu u znak sećanja na 13 građana Zvečana koji su poginuli tokom sukoba 1998. i NATO agresije 1999. godine.

Na spomen krstu podignutom u dvorištu Doma kulture u Gračanici u 11 časova će u znak sećanja na žrtve NATO agresije, vence položiti predstavnici lokalne samouprave, građani, a u ime Kancelarije Šef Biroa Kancelarije u Gračanici Malinka Mitrović.

U Leposaviću će u 11 sati biti služen parastos i polaganje cveća i venaca na spomen obeležja stradalim junacima u Leposaviću, Lešku i Sočanici, dok će u Štrpcu godišnjica NATO agresije takođe biti obeležena polaganjem venaca.

Agresija NATO-a na SRJ, trajala je od 24. marta do 10. juna 1999. godine bez odobrenja Saveta bezbednosti UN i u njima je ubijeno više od 2.500 ljudi, uključujući 87 dece, i naneta je šteta od 100 milijardi dolara, a lekari beleže posledice upotrebe osiromašenog uranijuma, odnosno porast broja obolelih od raka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija