• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Marić

13.06.2023

18:44

JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU! Masažer od 65.000 dinara umalo ubio penzionera?!

Informer

Zaštitnik potrošača

JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU! Masažer od 65.000 dinara umalo ubio penzionera?!

Podeli vest

Penzioner iz Kragujevca Mileta R. (80) odlučio je da kupi na rate "masažer sa magnetima" u firmi "Lupo houm lajn" i za njega izdvojio čak 65.000 dinara, nadajući se da će ga konačno proći bol u leđima, ali nakon prvog korišćenja, kako kaže, umalo nije preminuo!

Ovaj penzioner, inače srčani bolesnik, kaže da je odmah nakon što je stavio masažer na leđa i uključio ga doživeo jaku aritmiju.

On za Zaštitnik potrošača objašnjava da je odmah ugasio aparat, a potom legao u krevet kako bi se smirio. Međutim, kako tvrdi, stanje mu se znatno pogoršalo.

- Hteo sam da crknem! Uključio sam ga predveče i nakon što mi se slošilo, mislio sam da ću se smiriti. Međutim, tokom cele noći srce mi je tako lupalo i tako me je stezalo u grudima da sam mislio da mi je došao kraj. Jedva sam se spremio da odem u bolnicu - kaže Mileta.

Foto: Informer

Izveštaj lekara

Naš sagovornik ističe da mu je njegov kardiolog kazao da nikako nije smeo da koristi ovaj aparat i da mu je stanje prilično ozbiljno.

- Lekar mi je dao neke lekove i kazao da ne ustajem iz kreveta. Odmah sam zvao "Lupo houm lajn" i kazao im šta mi se dogodilo, a oni su mi rekli da im pošaljem lekarsko uverenje da mi je zaista pozlilo nakon korišćenja masažera, kako bi razmotrili moju reklamaciju. Nisam verovao šta čujem, ali nije mi bilo teško da im to dostavim - kaže Mileta.

Naš sagovornik, koji nas uverava da se danima nakon korišćenja masažera osećao loše, kaže da je sa "Lupo houm lajn" firmom, od koje je kupio ovaj uređaj, potpisao ugovor za njegovu otplatu na dve godine.

- Nije mi jasno kako sam ispao tako naivan. Svakako, niko me nije upozorio da ovaj aparat nije namenjen za srčane bolesnike, tako da sam ugovor po kome će mi od penzije dve godine odbijati 2.600 dinara potpisao neobavešten. Nadam se da će mi uvažiti reklamaciju, jer je ovo čista pljačka. Ne da mi masažer ne odgovara već me umalo nije ubio. Ne možete da zamislite koliko sam uznemiren nakon korišćenja ovog aparata. Gde će im duša, pa ja imam 80 godina - kaže naš sagovornik.

Zaštitnik potrošača kontaktirao je sa "Lupo houm lajnom", a u ovoj firmi kažu da će upravo zbog Miletinog slučaja ukinuti prodaju na prezentaciji ovakvih proizvoda. Oni navode da je radnica koja je Mileti prodala masažer odmah po njegovoj prijavi dobila otkaz ugovora o radu.

- Gospodin Mileta nam se još nije obratio sa zahtevom za odustanak od ugovora, iako je više puta upućivan na koji način može da ostvari to svoje pravo. Naši proizvodi poseduju razne sertifikate od domaćih i stranih institucija koje su ispitivale njihovu bezbednost. Ipak, naši proizvodi nisu medicinska sredstva, pa samim tim ne može postojati ni uzročno-posledična veza između korišćenja proizvoda i pogoršanja zdravstvenog stanja korisnika. To da je naš klijent uslovljavan dostavljanjem medicinske dokumentacije zarad reklamacije, nije tačno - kazali su nam u ovoj firmi.

Foto: Informer

Tekst potpisa

Miletina prava

Dejan Gavrilović iz udruženja potrošača "Efektiva" za Zaštitnik potrošača navodi da Mileta R. po zakonu nema obavezu da obrazlaže zbog čega vraća proizvod ukoliko to zatraži u roku do 14 dana, od dana pristizanja proizvoda.

- On po zakonu može da traži raskid ugovora bez ikakvog navođenja razloga. Samo može da kaže da proizvod ipak ne želi. Ukoliko je prošlo 14 dana od dostavljanja proizvoda, on može da raskine ugovor zbog nesaobraznosti i tada može da plati samo troškove dostave. Ukoliko on može da dokaže da mu je korišćenjem proizvoda nanesena šteta, može dogovorom ili pre u parničnom postupku protiv ove firme doći u situaciju da mu oni plate penale za štetu koju mu je naneo ovaj proizvod - kaže Gavrilović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija