• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92.NET

03.02.2020

11:05

RADE ZA MINIMALAC, ALI... Evo koliko je U REDU ostaviti BAKŠIŠ konobarima i vozačima!  Uvedeno novo NEPISANO PRAVILO!

Zanimljivosti

RADE ZA MINIMALAC, ALI... Evo koliko je U REDU ostaviti BAKŠIŠ konobarima i vozačima! Uvedeno novo NEPISANO PRAVILO!

Podeli vest

Da li je i to dovoljno?

Sigurno ste se nekada našli u situaciji da niste sigrni da li bi trebalo da ostavite bakšiš. I ako se odlučite da ćete nekoga nagraditi za trud, niste sigurni koliko treba novca da date.Ljudi su navikli da napojnice daju konobarima, iako postoje i drugi koji se trude mnogo više da učine boravak u hotelu prijatnim.

OD OSEĆAJA KRIVICE STRADAJU LEĐA! Gde skladištimo POTISNUTE EMOCIJE i kako da ih se oslobodimo?

Foto: pixabay.com

Naravno, nakon što platite ceo taj put i smeštaj i doplatite parking, spa-centar i još ko zna šta sve, teško je da osetite zahvalnost za nečiji trud jer ste vi to sve platili.Ali svesni ste da veoma mali deo zapravo ode ljudima koji su sve vreme vašeg odmora čistili za vama ili nosili kofere teške po nekoliko desetina kilograma.

(FOTO) SRPSKA BLOGERKA OTKRILA: Kako da napravite NAJBOLJE FOTKE za društvene mreže!

Foto: pixabay.com

Putovanja nisu neophodna za život, najčešće putujemo iz čistog zadovoljstva, a to znači da se radi o luksuzu, a "Njujork tajms" je napisao tekst za sve one koji imaju nedoumice kako funkcioniše sve to oko bakšiša. Ako možete da priuštite uslugu, trebalo bi da možete da priuštite i zahvalnost. Većina radnika u hotelima zarađuje minimalac, pa je svaka napojnica značajna.

ČUDNO POREKLO NAŠEG PONAŠANJA: Zašto namigujemo, pokazujemo srednji prst i tetoviramo se?

Savetuje se da davanje bakšiša bude praksa. Kada se radi o restoranima i kafićima, ukoliko napojnica nije već deo cene, treba ostaviti od 5 do 10 odsto od računa, ali pre svega druge treba nagraditi po ličnom nahođenju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija