26.06.2024.

12:00

Foto: printscreen TikTok

Magazin

Nema šta nije probala, a onda je skinula 90 kilograma! Lea podelila tajnu svoje transformacije, 2 stvari su ključne (VIDEO)

Fotografkinja iz Skotsdejla u američkoj Arizoni, Lea Mankuso izgubila je 90 kilograma za dve godine jer se zdravije hranila i više kretala. Shvatila je da su njeno fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje međusobno povezani, piše Business Insider.

Lea se ceo život borila sa svojom težinom. Otkrila je da je mršavljenje bilo edukativno i transformativno na mnogo načina. Ona je naučila koliko su fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje isprepleteni. Shvatila da njen prethodni način života zapravo nije bio lakši.

- Mislila sam da je moj život lak i zato sam htela da tako i ostane. Nisam želela da se odreknem lakog i udobnog života. Ali to je bilo daleko od istine - rekla je.

Za razliku od mnogih ljudi koji redovno idu od jedne dijete do druge, Lea nije bila na takvom striktnom režimu ishrane pre nego što je naučila kako da smrša na zdrav način. Isprobala je nekoliko programa, ali vratila je težinu jer je smatrala da su neodrživi.

Podelila je dve najvažnije lekcije koje je naučila kad je smršala.

1. Gubitak težine pružio joj je nova iskustva

Lea je godinama mislila da je sedelački način života sa puno brze hrane laka opcija. Bilo je to sve što je znala, i na mnogo načina, to je bila njena zona komfora.

- Pre sam mislila da mi je život lakši, zato sam nastavila sa nezdravim obrascima koje sam sama sebi stvorila - rekla je.

Lea je sada shvatila da se je u životu dosta toga propuštala, jer je debljina sputavala. Izbegavala je određene restorane, izbegavala je da leti jer sedišta u avionu nisu bila dovoljno velika.

- Život mi je sada mnogo bolji, ali to nije zato što sam bliže standardu lepote. To je zato što imam mnogo više stvari koje su zaista važne: potpunija iskustva, bogatije odnose, nove prilike, više energije, više izdržljivosti, više snage, više sposobnosti, više samopouzdanja, više radosti i više života - otkrila je Lea.

Ona tvrdi da sad ima slobodu da bira šta će da radi, umesto da veličina njenog tela i ograničena izdržljivost donose odluke umesto nje.

2. Mentalno i telesno zdravlje su međusobno povezani

Pre nije razmišljala o tome da su svi aspekti zdravlja povezani.

- Dugo sam zanemarivala svoje zdravlje i sama sebi se opravdavala da to nije ništa strašno jer sam barem brinula o svom mentalnom i emocionalnom zdravlju. Ali tek kad sam počela da se trudim da postanem fizički zdrava, shvatila sam kako se različita područja života međusobno nadopunjuju - ispričala je.

Lea je otkrila da je razvijanjem zdravijeg načina života poboljšala svoje mentalno i emocionalno zdravlje.