Magazin
OVA MAHUNARKA JE TOLIKO ZDRAVA DA JE TREBA JESTI ČESTO! Evo 3 jednostavna recepta!
Salata od rotkvica, mladog luka i leblebija
Sastojci:
10 rotkvica, naseckanih
3 srednja paradajza, naseckana
pola šolje naseckanog mladog luka
1/4 šolje crvenog luka, naseckanog
šaka kuvanih leblebija
prstohvat crnog bibera, po želji
maslinovo ulje i so
SAMO ZA LJUBITELJE JAGNJETINE! Aromatični but u marinadi - da cela kuća ZAMIRIŠE! (RECEPT)
OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI! Najbolji starinski recept za neodoljive salčiće!
Priprema:
Pomešajte sve sastojke u velikoj činiji i dodajte malo jabukovog sirćeta, maslinovog ulja i soli. Ova je salata bogata likopenom i proteinima, pa će vas opskrbiti dodatnom dozom energije.
Humus
Sastojci:
konzerva već skuvanih leblebija (lako se nalazi u samoposlugama)
tahini (pasta od susama)
limun
so
pola šoljice suncokretovog ulja
beli luk
grubo mleveni biber
majonez i senf po želji
ČOKOLADA U SLUŽBI LEPOTE! 5 najboljih MASKI OD KAKAA čine čuda za vašu kožu!
Priprema:
Ništa lakše. Pripremite blender i ubacujte polako sve sastojke. Taana ide polovina u odnosu na leblebije. Na tu količinu iscedite prvo pola limuna u namaz a zatim dodajte ostatak po ukusu. Isto važi i za beli luk – počnite sa tri čena pa vidite gde vas ukus odvede.
Sastojci:
½ kg leblebija (ukoliko su sveže, potopite ih prethodnu noć u vodu)
ulje
šargarepa
paradajz
crni luk
beli luk
parče suvog mesa
lovor
so
mlevena slatka paprika
UBLAŽITE STRES U 5 KORAKA! Kućni spa, BILJNI ELIKSIR MLADOSTI i ostali jednostavni trikovi!
Priprema:
Na vrelom ulju prepržite crni i beli luk, ubacite sa sve uljem ih u šerpu, dodajte leblebije i par minuta “pržite”. Dodajte suvo meso, seckanu šargarepu i još svežeg belog luka, kao i dva-tri lista lovora. Stavite soli i prstohvat mlevene paprike. Vode nalijte toliko da jedva dođe do vrha svih sastojaka. Kada provri, smanjite vatru i pustite da se krčka. Nakon što leblebije omekšaju dodajte i jedan paradajz ili malo paradajz pirea ili soka i kuvajte još petnaestak minuta. Servirajte uz kupus salatu i omiljeni hleb.