11.06.2024.

14:15

Foto: Shutterstock

Magazin

Žene u Srbiji sada masovno kupuju kukuruznu svilu! Veruju da prži salo, a ovako se pije

Kada dođu vreli letnji dani, kukuruz je vrlo čest "gost" na našoj trpezi. Volimo da ga jedemo u svim oblicima, a na veliku žalost tokom čišćenja bacamo "kukuruznu svilu".

Iako su posebno neprijatno kada nam se zakači za zube, ali ova vlakna poznata i kao kukuruzna svila zapravo veoma dobra za izbacivanje vode iz organizma

Mnoge žene sada masovno uzimaju kukuruznu svilu kako bi izbacile višak tečnosti i spremile se za savršenu letnju kilažu

Informer

 

Kukuruzna svila, u obliku čaja je jedan od najjačih prirodnih diuretika. Konzumiranjem ovog čaja se u toku 24 sata može nekoliko puta povećati količina izlučene mokraće i to bez štetnih posledica. 

Kako se izbacuje višak tečnosti, pomaže pri oslobađanju toksina iz organizma. Samim tim ćete ubrzati vaš metabolizam i lakše skinuti kilograme. 

Ženama se takođe preporučuje kukuruzna svila protiv celulita.

Kako se sprema kukuruzna svila?

U šolju ključale vode, potopite kašiku sušene kukuruzne svile, ostavite 5 do 10 minuta. U toku dana potrebno je popiti oko 3 šoljica ovog čaja pre obroka.

Kao i svaku drugu namirnicu tokom dijete, tako i ovaj čaj treba konzumirati umereno. Treba se pridržavati pravile ishrane, a ako imate ogroman problem sa mršavljenjem i prekomernom kilažom, obratite se izabranom lekaru koji će vas uputiti kod proverenog nutricioniste.