Autor: Informer.rs

12.07.2024.

14:00

Foto: Instagram

Magazin

Metoda za mršavljenje 2-2-2 je hit ovog leta! Posle samo 3 nedelje razlika je ogromna

Mršavljenje može biti izazovno, ali metoda 2-2-2, koja je postala popularna na društvenim mrežama, nudi jednostavan pristup.

Ovu metodu je osmislila fitnes trenerka Džena Rico iz Džordžije kako bi pomogla ženama u mršavljenju kroz promene u ishrani i vežbanju.

Metoda 2-2-2 podrazumeva da svakog dana popijete dve flaše vode, pojedete dve porcije voća i povrća, te se dva puta prošetate. Prema Dženi Rico, nakon tri nedelje ove rutine, primetićete značajne promene u svom telu i biće vam lakše da nastavite s promenama.

Korišćenje metode 2-2-2 može poboljšati vaše zdravlje i doprineti mršavljenju jer vas uči disciplini i pomaže u uspostavljanju zdravih navika. Povrće i voće poboljšavaju metabolizam, dok vam hidracija pomaže da se osećate bolje.

Ako se prilagodite, čak i manja količina tečnosti može doneti koristi.

Međutim, postoji još jedna verzija metode 2-2-2 koja uključuje različite principe, kao što su periodični post i visokointenzivni treninzi. Ova verzija može ubrzati metabolizam i pomoći u sagorevanju masti, ali je teža za primenu i može imati ograničenja u nutritivnoj ravnoteži.

Zato je metoda 2-2-2 koju je razvila Džena Rico lakša za usvajanje i prikladnija za širu publiku, posebno za žene.