Autor: Informer.rs

19.07.2024.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Posebnom tehnikom hodanja istopite salo! Imaćete kondicije kao nikad do sada, a veoma je prosto!

Bez obzira na našu želju, magična pilula za mršavljenje ne postoji. Kao što se nismo ugojili preko noći, nije realno očekivati da ćemo na isti način brzo smršati.

Međutim, važno je zapamtiti da je jedini provereni način za gubitak kilograma i njihovo trajno održavanje kalorijski deficit, balansirana ishrana i fizička aktivnost.

Tehnika koja daje odlične rezultate

To ne znači da sada treba da trčite kao poludeli i opterećujete organizam, posebno ako ste godinama bili neaktivni. Ponekad je dovoljna i šetnja da pokrenete metabolizam i ubrzate izbacivanje toksina i viška vode. Upravo zato što mnogima trčanje ne prija, razvijena je tehnika koja daje fantastične rezultate u vrlo kratkom vremenu.

Ako u pretraživač, bilo na Guglu, Instagramu ili TikTok-u, upišete "12-3-30 metoda", biće vam jasno zašto je ova tehnika jedna od najpopularnijih poslednjih meseci. Na Guglu u ima preko 21 milion pretraga, dok na TikTok-u broj pregleda prelazi 287 miliona.

Razlog za ovakvu popularnost je opravdan. Prvo, zaista daje rezultate, a drugo, pogodna je i za one koji dugo nisu trenirali, što možete videti i u primeru u nastavku teksta, koji je samo jedan od mnogih.

Informer

Šta je 12-3-30 tehnika?

Veoma je jednostavno, 12 je nagib na traci za trčanje, 3 je brzina, a 30 minuta je trajanje vežbe. Dakle, potrebno je hodati na traci za trčanje 30 minuta pod nagibom 12 i brzinom 3.

Ali pazite, tehnika je nazvana po američkim trakama. U Evropi umesto brzine 3 treba podesiti na 4,8 (jer je 3 brzina u miljama po satu, a ne u kilometrima kako se meri kod nas).

Takođe, veoma je važno da ne započnete trening najvećom brzinom. Najbolje je da najpre hodate po ravnom terenu, manjom brzinom, ne većom od 4, a tek kada se mišići naviknu, postepeno povećavate nagib i brzinu.

Veoma je bitno da se istegnete pre i posle treninga kako biste izbegli moguće povrede i da ne forsirate sebe da odmah izdržite svih 30 minuta.

Ovo treba da vam bude cilj, a ne početna pozicija. Ipak, kada konačno dobijete kondiciju, videćete sami zašto je ovo jedna od najpopularnijih metoda za mršavljenje.