Autor: Informer.rs

28.05.2023.

06:58

Foto: Tanjug/AP

Sport

AMERIKANCI SE HVATALI ZA STOMAK OD SMEHA! Jokić prozvao hejtere: A gde je statistika?

Srpski centar se priprema za finale NBA lige, Boston se vatio posle 0:3 i imaće šansu da pred svojim navijačima pobedi Majami i ispiše istoriju NBA lige, jer se nikada do sada nije ekipa nije vratila posle tri vezana poraza.

Jokić je spreman i opušten pred finale, pokazao je to na konferenciji za medije, kada je dobro zabavio novinare. Otvaranje je bilo posebno zanimljivo, "spradao" se malo Nikola sa svojim kritičarima.

- A gde je statistika? - nasmejao je Jokić sve novinare, a aludirao je verovatno na Kendrika Perkinsa, koji je zaključio da srpski as samo "nabija statistiku". Morao je ipak Perkinsa da se pokaje posle svega što je rekao nakon što je Jokić odveo Denver u finale NBA lige, pa je promenio mišljenje i rekao da je Srbin najbolji.

Informer

Jokić je govorio  o porodici, koliko mu znači njihova podrška.

- Ceo moj život su oni uz mene! Osim, naravno, moje žene koja je sa mnom deset godina. Uvek su me majka i otac podržavali. Tata naročito, on je uvek verovao da mogu da budem nešto više nego tada... eto, kao Džamal. Kada sam otišao u drugi grad, onda je tu bio moj brat Strahinja. Potom je usledio odlazak u NBA, pa je tu i drugi brat, Nemanja, pomogao, jer je on ovde i ranije živeo. Iskreno, kada sam dolazio u SAD mnogo sam se radovao jer sam znao da ću biti s njima. Kao kada ste mali, pa stalno želite da budete sa starijom braćom. Mogao bih da kažem da mi je bilo draže što ću biti s njima, nego što ću biti u NBA - priznao je Nikola

Na pitanje da li ga je to što je postao tata učinilo boljim igračem, Jokić je odmah odgovorio.

Informer

 

- Ne! - nasmeja se Nikola i objasnio da košarka nije najvažnija u njegovom životu:

- Znao sam ja i pre toga da mi košarka neće biti najvažnija stvar u životu, jer sam bio svestan da kod kuće imam nešto mnogo bitnije. To sam znao i ranije, ali mi je roditeljstvo upravo i dokazalo istinitost te tvrdnje - zaključio je Jokić.