08.11.2020.

12:45 >> 12:50

Foto:

Zabava

Džulija Roberts drži OVU DIJETU da bi ostala ZGODNA! Mogu SLATKO i čaša vina!

Sajt Diet weight lose, na kome se nalaze dijete poznatih, piše kako Džulija Roberts sjajan izgled duguje GI dijeti, koja joj obezbeđuje "večnu mladost", ali sve koji žele da je isprobaju savetuje da se prvo konsultuju s lekarom ili nutricionistom.

Ipak, GI dijeta nije naročito restriktivna, a posebno se preporučuje onima koji ne mogu da ne pojedu "nešto slatko".

GI se odnosi na glikemijski indeks namirnica, koji je uveden da bi se razvrstali dobri i loši šećeri. Glikemijski indeks je mera koliko brzo i u kojoj meri određena hrana utiče na porast nivoa šećera u krvi – kreće od 0 do 100, pri čemu hrana sa visokim GI (preko 70 na skali) brzo dovodi do rasta nivoa šećera u krvi.

U ovom planu ishrane nema velike grupe namirnica koje su zabranjene i ne morate da računate koliko ste uneli kalorija, bitno je da vam se ishrana sastoji od pravih vrsta voća, povrća i integralnih žitarica – u tome se držite liste namirnica sa niskim, odnosno izbegavate one s visokim GI.

Ukratko, jede se gotovo svo voće i povrće, osim lubenice i ananasa, kao i mlečni proizvodi, jaja, riba i školjke, svinjetina i junetina. Izbegava se beli hleb, beli pirinač, krompir, belo brašno i beli šećer, ali su zato dozvoljeni hleb i makarone od celog zrna, smeđi pirinač, ovsene pahuljice...

Čak je dozvoljeno uzimati umerene količine alkohola, kao na primer čašu vina s vremena na vreme, a mada je šećer zabranjen, možete se zasladiti sladoledom bez šećera.

Hoćete da SMRŠATE? Probajte MIKROBIOM DIJETU koja kaže: JEDITE SVE, a detelje pogledajte OVDE.

BLAGO na vašem stolu! Kako da napravite smuti koji ODLAŽE STARENJE i jača imunitet pogledajte OVDE.