• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/V. J.

15.10.2024

07:30

(VIDEO) Budimka tera traktor sa 76! I kroz selo i kroz grad!

V. J.

Srbija

(VIDEO) Budimka tera traktor sa 76! I kroz selo i kroz grad!

Podeli vest

Budimku Stojanović (76) iz sela Kladušnica kod Kladova poznaju svi i u gradu. Gotovo svakodnevno viđaju je za volanom traktora kojim dolazi na pijacu...

Njima nije ništa čudno, ali onome ko prvi put vidi stariju ženu sa maramom na glavi kako vozi traktor kroz centar grada, čini se u prvi mah da mu se priviđa...

To je pomislio i naš reporter i bukvalno pojurio za Budimkom. 

- Eee, pa ja traktor vozim od svoje tridesete. Sad mi je 76 godina, i držim volan kao prvog dana. Ne vidim baš najbolje na jedno oko, trebalo bi da operišem kataraktu, ali, bre, vidim preko Dunava svaka kola koja prođu u Rumuniji - priča nam s osmehom Budimka iznenađena novinarskom pažnjom. 

Njena crvena IMT mašina stara je, kaže, više od 20 godina, ali je "dobro služi". 

Ide do pijace, prodaje i nabavlja robu, a baš ovog dana vozila je vepra "kapitalca" u susedno selo na bukarenje (parenje svinja).

Foto: V. J.

Mašina je stara više od 20 godina, ali Budimki mnogo znači

Budimka živi sa sinom i snahom Rumunkom. Radi sve poslove koje zahteva jedno seosko domaćinstvo ali kroz smeh ističe da joj više leži volan njenog trakotra nego poslovi oko šporeta.

Priznaje da je do pre nekoliko godina vozila bez dozvole, pa je zbog kladovskih policajaca koji su je često zaustavljali odlučila da položi vozački. Sad im samo mahne rukom kad ih vidi u gradu.

- Sigurna sam kad vozim, nikoga ne ugrožavam, šta mogu da mi kažu. Zaustave me oni ponekad, ali poznaju me svi. Istina, vozila sam malo i bez dozvole, ali sad ne rizikujem - dodaje Budimka.
Štošta bi se moglo pričati sa ovom simpatičnom ženom, ali vepar se unervozio...

- Raduje se, ko da zna gde ga vozim - uz smeh i brundanje starog traktora odlazi naša sagovornica.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set