• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Topress

11.12.2024

12:28

Od specijaliteta Šumadijskog Pavarotija prste da poližeš! Ovako nešto niste probali, evo šta stavlja u "popovo meso"

M.L.

Srbija

Od specijaliteta Šumadijskog Pavarotija prste da poližeš! Ovako nešto niste probali, evo šta stavlja u "popovo meso"

Podeli vest

Sezona je svinjokolja pa od jedne ubojnice vredni domaćini naprave brojne mesne delikatese, poput suvog mesa, čvaraka, kobasice, kavurme i pihtija.

U skladu sa tradicijom baš ovih dana jedan domaćin iz okoline Topole otišao je korak dalje i osmislio jedinstven specijalitet koji do sada niko nikada nigde nije probao.

- Najčešće genijalna otkrića dođu spontano. Upravo tako je nastao novi proizvod savršenog ukusa i izgleda, unutrašnja pršuta (popovo meso) punjena kobasicom i kačkavaljem. Nedavno smo sredili nekoliko svinja za sušenje i kobasicu, dok je deo ekipe vredno obrađivao meso za sušenje i uporedo mleli meso za kobasicu drugi deo ekipe "kreativni tim" je topio čvarke i razgorevao roštilj. Posle nekoliko čašica šumadijskog čaja (vruće rakije) često se jave svakakve kreativne ideje .Tako je mudra glava kuma, brata, Stefana Danilovića poznatijeg kao Šumadijski Pavaroti osmislila ovaj delikates, autorska prava pripadaju njemu, a  najukusniji deo svinje dobio je još bolji prijatniji ukus- kaže Dragan Jovanović domaćin iz sela Zagorica.

On ističe da je njihov proizvod savršenog ukusa, a proces pripreme ovakvog specijaliteta nije bio jednostavan.


- Nije baš jednostavno ravnomerno napuniti pršuticu pripremljenom smesom ali smo uspeli. Nije bila ideja da ovi prvi komadi koje smo napravili idu u prodaju već da ih grickamo natenane uz čašicu vina. Upravo iz tog razloga smo na pitanja koliko košta stavili nerealno visoku cenu od 5.000 dinara po komadu, kako niko ne bi kupio dok ne pripremimo još. Međutim, na moje iznenađenje, nekoliko sati pošto sam objavio slike na društvenim mrežama javio mi se čovek koji je menadžer u par restorana u Beogradu i kupio sve - ističe Jovanović.

On naglašava da su u prvoj turi pripremili svega 14 pršuta a da je plan da u narednom periodu sve dok bude trajao svinjokolj ovaj neobičan delikates izrade u još većoj količini.

 


 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

Planeta

Zabava

Umro legendarni glumac
Showbiz

Umro legendarni glumac

Glumac japanskog porekla Kari-Hirojuki Tagava, poznat po ulogama u "Mortal Kombatu, umro je u 75. godini.

05.12.2025

08:24

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set