• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

27.10.2024

08:00

Ovo su četiri najjeftinija grada u Srbiji! Hrana i piće bagatela, a kvalitet najbolji

Shutterstock

Vesti

Ovo su četiri najjeftinija grada u Srbiji! Hrana i piće bagatela, a kvalitet najbolji

Podeli vest

Na jugoistoku naše zemlje, cene hrane i pića su znatno niže nego u Beogradu. U Vranju kafa košta 100 dinara, "leskovački voz" sa čak 1,5 kila roštilja i mesa košta 1.500 dinara, dok sendviči u proseku iznose 220 dinara.

U Vlasotincu u ugostitesljskim objektima domaća kafa i čaj koštaju 100 dinara, sa mlekom je ovaj topli napitak 20 dinara skuplji. Istu cenu ima i nes kafa, dok je hladni ili tipli nes 150 dinara. U brzoj hrani mogu se pronaći razne vrste sendviča pa čak i sendviča sa domaćim specijalitetima poput sprže, turšije, sušenice. Tako recimo sendvič sa domaćom vešaljkom uz pomfrit, krastavac, paradajz ili luk košta 380 dinara, lepinja sa spržom iznosi 290 dinara kao i sendvič sa pršutom i kajmakom. Klasični sendvič sa šunkom, kačkavaljem i zelenom salatom košta 220 dinara, dok je tuna sendvič 250 dinara.

Popularne tortilje sa piletinom i tunom koštaju 260 dinara, dok je cezar salata 550 dinara. Parče pice se u ovom gradu može kupiti već za 180 dinara, što znači da bi cela ogromna pica koštala 720 dinara. Primera radi u Beogradu najmanja pica stoji toliko. Slatka palačinka sa kremom je 150 dinara, a u zavisnosti od priloga njen iznos se povećava, dok slana palačinka košta 260 dinara. 

Foto: Shutterstock

 

 

Leskovac je poznat po roštilju i ajvaru, a ovde je cena pljeskavice u poslednje vreme porasla. Nekada je mala pljeskavica od 100 grama u lepinji koštala 100 dinara, a sada pljeskavica od 160 grama ide do 240 dinara. Gurmanska je za nijansu skuplja i kreće se od 300 dinara pa naviše kao i pileći bartak. Popularan specijalitet leskovački voz sa mesanim mesom i roštiljem u zavisnosti od toga koliko teži košta od 1.200 dinara za kilogram mesa, dok kilogram i po iznosi 1.500 dinara. 

Za razliku od Leskovca pljeskavica u Vranju je za nijansu jeftinija i kreće se od 150 dinara pa naviše u zavisnosti od gramaže. Specjaliteti sa roštilja na kioscima se kreću oko 200 dinara. U ovom gradu u restoranu četiri osobe mogu da ručaju za 2.700 dinara ukoliko uzmu domaću dimljenu vešalicu, punjena pileća prsa, domaći uštipak i kobasicu i kajmak. Plus ako uzimaju piće uz to valja znati da voda 0,33 litra košta 150 dinara, domća kafa 120, a espreso je 130 dinara. 

Još jedan grad sa niskim cenama u ovim krajevima je i Pirot, gde najjeftinija pljeskavica košta 180 dinara, gurmanska od 300, a kobasica od 150 grama 250 dinara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set