• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stars/informer.rs

19.04.2020

16:15

OVO JE PRAVO VREME DA SE STAVI PRST NA ČELO... Vuk Mob: "Kod mene u kući se zna red, NIJE VERA SAMO DA SE OFARBAJU JAJA I JEDU ČOKOLADNE ZEKE"

Estrada

OVO JE PRAVO VREME DA SE STAVI PRST NA ČELO... Vuk Mob: "Kod mene u kući se zna red, NIJE VERA SAMO DA SE OFARBAJU JAJA I JEDU ČOKOLADNE ZEKE"

Podeli vest

On slavi u krugu porodice...

Vuk Mob ove godine praznovaće kod kuće sa verenicom koja, kako kaže, polako uči i pomaže oko svega. Naime, kod njega se zna da se "žensko brine o kuhinji i domaćinstvu, a muško donosi hranu na sto, ali mu teško pada to što se na ljubav, veru i pozitivne stvari mahom zaboravlja kako praznici prođu. 

Foto: printscreen instagram iamvukmob

Šta za tebe znači Vaskrs?

"Za mene Vaskrs predstavlja vreme sa porodicom. Slagao bih kada bih rekao da sam veliki vernik koji prati svaki post, praznik i crveno slovo. Praznike poštujem zbog svojih, tradicije, ali mi je žao što se na ljubav, veru i pozitivne stvari zaboravi kako praznici prođu. Nekako mi se čini da se ljudi vole i okupljaju samo za velike hrišćanske praznike, a to nije pohvalno. Svi treba da stave prst na čelo i zapitaju se šta je za njih vera koju toliko propagiraju, pa onda da razmisle koliko se često vode time što predstavlja pravoslavlje. Nije vera da se ofarbaju jaja i jedu čokoladne zeke."

Ko farba jaja u vašem domu ili kupujete već pripremljena?

"Moja majka se bavi trpezom i farbanjem jaja. Braći i meni je to možda bilo zanimljivo dok smo bili deca. Kod nas u kući se zna da se žensko brine o kuhinji i domaćinstvu, a muško donosi hranu na sto. Sada je tu i moja verenica, pa polako uči i pomaže."

Da li postoje neke posebne tehnike koje primenjujete dok farbate jaja?

"Kada se radi o tehnikama i farbanju, tu je takođe moja mama stručnjak. Kod nas za svaki praznik bude šareno, ukrašeno, pravi se trpeza kao da nas ima dvesta kod kuće. Koristi se i tradicionalan način farbanja lukovinom, ali i kupovnom farbom. Mama jednostavno voli da sve bude kako je zamislila i potrudi se da ispoštuje tradiciju na svaki mogući način."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Źivot moj ❤️

A post shared by Vuk Mob (@iamvukmob) on Apr 8, 2020 at 3:09pm PDT

Sa kim provodiš Vaskrs?

"Praznike i važne datume provodim sa porodicom. Roditeljima, braćom i verenicom. Već mesec dana nismo mrdnuli van kuće, pa hteli ne hteli, svaki dan imamo praznik. Šalu na stranu, lepo je biti kod kuće i nadoknaditi vreme sa najbližima, pogotovo za nas koji stalno negde jurimo i mnogo radimo. Ako je nešto dobro donela ova korona, to je vreme za ono što je važno."

Da li si ikada nastupao za Vaskrs ili velike praznike ili su ti dani striktno za porodicu?

"Dešavalo se da nastupam za praznike ili da mi vežu nastupe tako da ne mogu da se vratim i budem sa porodicom. Ali kako sam na početku rekao, praznik kao praznik ne smatram važnijim od toga kakav je ko prema porodici i prijateljima van praznične atmosfere."

U poređenju sa prošlom godinom, po čemu će ovogodišnji praznik biti drugačiji?

"Karantin je sam po sebi drugačiji od svega na šta smo navikli. Vaskrs se i provodi sa najbližima, pa nema neke razlike ne znam kakve, ali činjenica da smo zatvoreni, kao i da svakodnevno umire hiljade ljudi, a to je dovoljno da bude tužniji nego svi prethodni."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija