• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. KOSTIĆ

12.05.2021

08:17

GLUMCI SE POSLE ČETIRI MESECA OPROSTILI OD MIRE FURLAN! Žarko Laušević održao EMOTIVAN GOVOR: Stalno smo PLAKALI u Americi...

Estrada

GLUMCI SE POSLE ČETIRI MESECA OPROSTILI OD MIRE FURLAN! Žarko Laušević održao EMOTIVAN GOVOR: Stalno smo PLAKALI u Americi...

Podeli vest

Žarko Laušević kaže da su Mira Furlan i on često plakali u Americi, u koju su oboje pobegli tokom devedesetih godina.

Poznatoj glumici, koja je preminula 20. januara ove godine, juče je u JDP-u održana komemoracija na kojoj su govorile njene kolege iz celog sveta.

Foto: Printscreen You Tube Net TV

Mira Furlan

Preseljenje u Ameriku

Posebno emotivan govor održao je Laušević, koji se oglasio iz Amerike putem video-snimka.

- Mira i ja smo dosta radili zajedno i drugovali, a često smo i plakali. Prvi put smo pustili suzu na premijeri predstave "Pozorišna iluzija" u JDP-u. Drugi put smo plakali kada smo se 1991. godine rastajali jer je zbog rata morala da pobegne u Ameriku. Nakon toga smo se videli tek kada sam i ja stigao u SAD. Plakali smo zbog tog našeg ponovnog susreta, ali i zbog naših novih života. Sada kada pogledam unazad, kao da nikada nismo osušili obraze od suza - rekao je proslavljeni glumac.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Žarko Laušević

Reditelj Goran Marković je drhtavim glasom prepričao jedan nemili događaj iz Mirinog života.

- Mira je na vrhuncu karijere bila prognana. Njen suprug Goran Gajić i ona bili su ugroženi i morali su da se isele u Ameriku. On je raznosio nameštaj, a Mira se zaposlila kao konobarica u jednoj piceriji. Jednog dana su tamo došla dva muškarca i poručila dve pice - priča Marković i dodaje da je usledila veoma neprijatna situacija:

- Kada im je Mira donela hranu, ta dvojica su je upitala: "Da li ste vi Mira Furlan?" Bio je to prvi put da ju je neko prepoznao u Americi, pa se ona obradovala. Potvrdila je da jeste, a muškarci su u tom trenutku uzeli pice, zavrljačili ih u zid i uzviknuli: "Ne želimo da nas služi izdajnica!" Tada je odlučila da uzme časove engleskog jezika i dikcije, preseli se u Los Anđeles i od nule započne glumačku karijeru. Ništa nije moglo da je uništi.

Sahranjena u Los Anđelesu

Na komemoraciju slavne glumice pojavili su se i Anica Dobra, Mirjana Karanović, Jelena Stupljanin, Rada Đuričin, Voja Brajović, Anita Mančić, Miki Manojlović i Jasna Đuričić. Zbog pandemije koronavirusa Mirin suprug Goran i sin Marko bili su sprečeni da dođu u Beograd.

Mira Furlan je 20. januara preminula u Los Anđelesu od posledica infekcije virusa zapadnog Nila, a sahranjena je na lokalnom groblju u tom kalifornijskom gradu.

Foto: Printscreen You Tube mira furlan

Mira Furlan

Od Mire se oprostili i glumci iz "Babilona"

Na komemoraciji Miri Furlan govorile su i njene američke kolege sa kojima je snimila seriju "Babilon" - Bil Mumi, Klaudija Kristijan i Piter Đurasil.

- Malo sam radila u pozorištu sa njom, igrale smo Šekspira u Los Anđelesu. Sprijateljile smo se na snimanju serije "Babilon" i postale smo kao porodica. Bila sam zadivljena kako je glumila na jeziku koji nije bio njen maternji. Ostaće nam u lepom sećanju i zauvek će nam nedostajati - rekla je američka glumica Klaudija Kristijan.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija