• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stefan Milivojević

23.04.2022

19:00

JELENA BAČIĆ ALIMPIĆ EKSKLUZIVNO ZA INFORMER! Evo da li se vraća na male ekrane!

printscreen instagram/jelena_bacic_alimpic

Estrada

JELENA BAČIĆ ALIMPIĆ EKSKLUZIVNO ZA INFORMER! Evo da li se vraća na male ekrane!

Podeli vest

Voditeljka i spisateljica Jelena Bačić Alimpić ekskluzivno za Informer otkrila je kako će provesti veliki hrišćanski praznik Vaskrs

Jelena Bačić Alimpić istakla je da poštuje tradiciju i da će praznik provesti u krugu porodice, a onda se dotakla rada na televiziji, kao i novog romana koji nosi naziv "Kletva".

Da li poštujete vaskršnje običaje i kako ćete ove godine provesti Vaskrs?

- Naravno i veoma im se radujem, jer je to prilika da svi budemo na okupu. Jedino što ove godine moja ćerka neće biti sa nama, jer studira u inostranstvu, ali će biti sa nama u mislima. Biću sa sinom, snajkom, suprugom, porodica će biti na okupu.

Kako izgleda Vaš ritual farbanja jaja?

- Ne priklanjam se ovim pomodarstvima, dakle farbam ih na tradicionalan način, u lukovici i u bojama. Obavezno prva dva crvena jaja koja ofarbam, jedno ostavljam u stanu do narednog Vaskrsa, a drugo nosim u vikendicu, koje takođe ostaje do narednog Vaskrsa, jer mi je i to kuća. Staro jaje prvog dana Vaskrsa bacam iza kuće. Te običaje poštujem i nekako najviše volim jaje u crvenoj boji, pošto crvena boja simbolizuje Hristovu krv i nekako su mi ti običaji najlepši. Možda sam ja starog kova, ali sad ova srebrna, zlatna i ne znam još kakva jaja, sve je to lepo i vrlo dekorativno, ali ja sam pristalica tradicije, kako se nekad radilo, tako radim ja danas.

Foto: Privatna arhiva

Vaskršnja dekoracija Jelene Bačić Alimpić

Koja draga uspomena Vas veže za Vaskrs?

- Imam, kod bake i deke koji odavno nisu živi. Traženje poklona u dvorištu koje zeka donese, a oni sakriju. To su mi lepe uspomene vezane za hrišćanske praznike. 

Povukli ste sa malih ekrana, da li ste se nekada pokajali zbog te odluke?

- Nikada, ni u jednom momentu. Volim da gostujem kod mojih kolega, zato što vidim neke drage ljude koji mi nedostaju, ali televizija kao televizija mi zaista ne nedostaje. Kad god me pozovu trudim se da izađem u susret i gostujem u emisiji i to činim vrlo rado. Zaista nemam želju da se vratim na male ekrane.

Posvetili ste se pisanju romana, šta nas uskoro novo očekuje?

- Uskoro će izaći moja 12. knjiga i ovo je prvi put da neka moja knjiga izlazi na tako lep datum, odnosno 25. aprila će se naći u prodaji. Roman nosi naziv "Kletva" i ono što mogu da vežem sa ovim velikim praznikom je to da je u pitanju priča o jednoj porodici koja je dubokoverujuća, koja je preživela neverovatne strahote i imala vrlo tešku sudbinu, ali je odanošću, ljubavlju, hrabrošću i pre svega verom, uspela to da prevaziđe.

Šta biste poželeli čitaocima Informera povodom Vaskrsa?

- Pre svega i iznad svega dobro zdravlje, mir, sreću i ljubav. Mislim da su to najvažnije stvari na svetu, sve ostalo što je materijalno danas jeste, sutra nije, ali ove neke duhovne vrednosti su definitivno ono što je najvrednije.

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17