• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo/Informer/D.S.

11.02.2023

10:05

ČUVAO PESMU ZA EVROVIZIJU 12 GODINA! Saša Popović otkrio zbog čega se PONOVO odlučio da konkuriše na prestižno takmičenje!

ATA Images

Estrada

ČUVAO PESMU ZA EVROVIZIJU 12 GODINA! Saša Popović otkrio zbog čega se PONOVO odlučio da konkuriše na prestižno takmičenje!

Podeli vest

U trci za ovogodišnjeg predstavnika Srbije na 67. Evroviziji koja će biti održana u Liverpulu našli su se i takmičari „Zvezda Granda“ Nenad Osmanović i Aleksandar Simić koji pod nazivom „Duo Grand“ izvode konceptualno nesvakidašnju pesmu „Viva la vida“, a ideja da se dva prošlogodišnja kandidata nađu na festivalu"Pesma za Evroviziju" pripada kreativnom direktoru Saši Popoviću koj je javno rekao da će Aleksandra Simića, mladog operskog pevača, kandidovati za trku za odlazak u Evropu!

Popović je ispunio obećanje, a sada je otkrio i kako je do ovog projekta došlo i šta očekuje da će se desiti.

- Pesmu „Viva la vida“ sam od Ninoslava Ademovića kupio 2010. godine, čuvao sam je 12 godina dok se nije pojavio Aleksandar, koji odlično peva operu i koji se tako predstavio tokom takmičenja. U pesmi postoje takve deonice, a njemu se pridružio Nenad, koji odlično peva sve žanrove. Ideja je bila moja, a i javno sam obećao da ću ih poslati - kaže Popović za Alo, i dodaje:

- Tada sam kupio od Ademovića oko 20 pesama i ne sećam se koliko je sve koštalo, ali ova pesma je moj poklon momcima, dok će sve ostalo platiti Grand produkcija. Još ne znamo koliko će sve koštati, ali spremamo im nastup i sve kako priliči takvom festivalu.

Duetska pesma u kojoj razgovaraju bogataš i siromah, slaveći na kraju život, za nekoliko dana ima preko 50.000 pregleda, ali i brdo oprečnih komentara. Dok jedni na Jutjubu hvale ovu ideju i koncept, postoje oni koji su numeru nazvali „opera sa Ibarske magistrale“. Popović ovu situaciju komentariše iskusno, na sebi svojstven način.

Foto: ATA Images

Saša Popović

- Video sam oprečne komentare, nekima se sviđa, a nekima ne, ali negativne komentare pišu pripadnici konkurentskih tabora i oni kojima se sviđa neka druga pesma. Na taj način skreću pažnju na ono što oni misle da bi trebalo da nas predstavlja na Evroviziji. To je sasvim normalno - kaže Saša, koji tvrdi da među takmičarima treba da postoji i nešto ovakvo.

- Pored 32 pesme treba da postoji i jedna ovakva pesma koja je drugačija, pa neka publika odluči. Nemamo mi velika očekivanja, važno je da se deca promovišu, mislim da neću ići na RTS, već ću ih bodriti od kuće - završava idejnu tvorac „Duo Granda“ za Alo!.

Žao mi je što Cile nije otišao na Evroviziju

Popović se prisetio i perioda kada je sa Lepom Brenom i Slatkim grehom u čak dva navrata pokušao da predstavlja Jugoslaviju na Evroviziji i priznao da mu je žao što nisu učestvovali na prestižnom takmičenju sa numerom „Si, Cile, si“.

- Nemam ja žal, niti zbog toga sada ponovo konkurišem sa ovim mladim momcima. Te 1983. godine smo imali pesmu „Si, Cile, si“, bili smo favoriti, pa mi je žao što nismo tada otišli na Evroviziju. U Prištini smo se 1986. godine takmičili sa „Miki, Mićo“, ali tamo nismo ništa uradili. Obe pesme su ovde postale veliki hitovi, to je najbolje što se zapravo desilo - rekao je Popović.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija