• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

17.04.2023

17:16

BOGA SE SETIMO TEK KAD DOĐE NEKA MUKA: Nikola Rokvić na Vaskrs apeluje da se vratimo pravim vrednostima, pevač opisao najveći hrišćanski praznik u svom domu!

printscreen

Estrada

BOGA SE SETIMO TEK KAD DOĐE NEKA MUKA: Nikola Rokvić na Vaskrs apeluje da se vratimo pravim vrednostima, pevač opisao najveći hrišćanski praznik u svom domu!

Podeli vest

Poznati pevač Nikola Rokvić poznat je i kao veliki vernik koji brižljivo prenosi tradiciju i običaje na svoju decu i neguje prave vrednosti kada je u pitanju njegova porodica. Zbog toga je i pravi sagovronik za Vaskrs, te je za Informer opisao kako sa suprugom i decom provodi praznike.

Rokvić je uvek ponosno isticao da je hrišćanin i trudi se da duhovnost bude sastavni deo svog života, te da i svoju decu vaspitava u istom duhu.

 

 

Pevač kaže da svake godine cela porodica sa radošću iščekuje Vaskrs.

Foto: ATA Images

Nikola Rokvić i Bojana Barović

- Vaskrs proslavljam u krugu najuže porodice, sa decom i suprugom. Jedne godine smo u Novom Sadu, jedne godine smo u Beogradu i veoma se radujemo najvećem hrišćanskom prazniku.

Nikola otkriva da njegova supruga Bojana Barović i on farbaju jaja, ali su ipak deca ta koja ih ukrašavaju.

- Prepuštamo deci da boje, crtaju, lepe... Vakskrs je divan praznik u kojem deca mogu da iskažu svoju kreativnost, a ujedno neguju i prave vrednosti.

Rokvić često dolazi na liturgije, a najveći hrišćanski praznik je i ove godine dočekao u crkvi.

Foto: ATA Images

Nikola Rokvić, pevač

- Vaskrs dočekujemo u crkvi na liturgiji, a posle toga odlazimo u porodični dom u kojem se nalazi praznična trpeza.

Pevač se trudi da živi u skladu sa hrišćanskim vrednostima, a njegova deca već sada pokazuju interesovanje da saznaju više o žitijima velikih svetaca.

- Veoma mi je bitno da živim po hrišćanskim načelima, trudimo se da sve to prenesemo na našu decu. Mislim da je to jako bitno pogotovo u ovim teškim vremenima u kojima živimo - kaže on i dodaje:

- Učimo ih osnovnim hrišćanskim načelima. Jako vole da slušaju priče iz života velikih hrišćana i svetitelja. Ne namećemo ništa. Kada se u njima javi želja da saznaju više mi ih naučimo. Bitno je ništa ne raditi na silu.

Foto: ATA Images

Nikola Rokvić, pevač

Nikola kaže da na detinjstvo ima samo najlepše uspomene.

- Uvek se rado setim Vaskrsa kada smo bili mali Marko i ja. Uvek smo se budili ranom zorom, budili roditelje, takmičenje, kucanje jajima, i obično me za to sećanje veže i neki lep prolećni dan. Ta radost i dalje živi u meni.

Rokvić smatra da smo se kao narod previše odaljili od vere.

- Hristos je rekao: "Ne boj se malo stado". Nažalost, Boga se setimo tek kad dođe neka muka i teško vreme, a kada nam je lepo onda zaboravimo. Mislim da treba da se vratimo pravim vrednostima, našoj veri, našoj duhovnosti. Bilo bi nam istinski lepo kada nam je dobro, a kada nam je teško bilo bi nam lakše. Shvatili bi sve iz pravog ugla, da je svaka teškoća priziv da naučimo iz te teškoće nešto i da sutra budemo bolji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija