• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer/D.S.

01.05.2023

16:30

PRINC OD VRANJE OTKRIO KAKO PROSLAVLJA PRVI MAJ U SVOM RODNOM KRAJU! Pored hrane, ovo ne sme nikako da izostane

printscreen

Estrada

PRINC OD VRANJE OTKRIO KAKO PROSLAVLJA PRVI MAJ U SVOM RODNOM KRAJU! Pored hrane, ovo ne sme nikako da izostane

Podeli vest

Pevač Stefan Zdravković, koji je kupio srca publike na festivalu "Pesma za Evorviziju" pod umetničkim imenom Princ od Vranje, otkrio za Informer da Prvi maj uvek obeležava, ali da i taj praznik rado proslavlja u vranjanskom stilu!

Iako nije u prilici da ode u Vranje na današnji praznik, Stefan kaže da ovaj dan uvek obeležava.

Foto: E-Stock

Stefan Zdravković

- Ovog Prvog maja pevam u emisiji na jednoj televiziji, pa neću moći da putujem. Trudim se da ga ne provedem radeći, ali sam ovaj put odlučio da pevam publici kraj malih ekrana. Deo dana ću naravno provesti sa prijateljima i porodicom. Kada sam u Beogradu Prvi maj proslavljam u Zvezdarskoj šumi, a kada sam u Vranju uglavnom na Aleksandrovačkom jezeru. Skupe se ljudi iz Vranja, okolnih mesta, tako da je čitavo Aleksandrovačko jezero prepuno ljudi iz Pčinjskog okruga. Pored jezera, postoje i druge lokacije kao što su Prvonek, Ćoška, itd. To su mesta na kojima se uglavnom ljudi okupljaju.

Zdravković nije probirljiv po pitanju hrane, pa kao i većina, jede klasična jela sa roštilja, ali rado uživa i u vranjanskim specijalitetima.

- Svakako je roštilj primarna stvar, razni specijaliteti na roštilju. Nađe se i grilovano povrće, razne salate, a ono što je specifično za Prvi maj, a što se već neko vreme ne radi u velikoj meri je to da se peče i okreće vo! Vo je do pre 10-20 godina često bio na trpezi, a danas je mnogo praktičnije imati roštilj. 

Foto: E-Stock

Stefan Zdravković, pevač

Stefan je vešt u kuhinji, ali s obzirom na to da se u društvu uvek nađe neko ko voli da sprema hranu, to nije stvar o kojoj brine.

- Volim da učestvujem u spremanju hrane, ali nikada to ne potenciram to, jer uvek u društvu postoji par osoba koje insistiraju na tome. Generalno, volim da budem u kuhinji, pa pravim hranu, a roštilj mi je jedan od specijaliteta.

Naravno, dobar provod ne ide bez dobrog pića, a pevač kaže da Vranjanci uvek imaju spremno "nešto svoje", bez čega prvi maj ne može nikako da prođe. 

- Ono što je specifično za Vranjance jeste da svaka kuća proizvodi svoju rakiju i vino u kojima uživamo pored domaćih sokova.

Stefan kaže da iz godine u godinu krug ljudi sa kojima proslavlja Prvi maj postaje sve veći.

- Najčešće nas bude desetak, ali s obzirom na to da su neki drugovi u društvu već oženjeni i neke drugarice već udate, taj broj se polako povećava. Ako je moguće, trudim se da okupim porodicu, najbliže prijatelje i ljude iz različitih društvenih sfera koje sam upoznao, jer se družim sa ljudima koji imaju različita interesovanja.

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin