• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

25.11.2023

20:43

"Veseli se srpski rode" napisao je đakon, a Danica Crnogorčević otpevala: "Za popularnost pesme je zaslužan Novak Đoković"

Instagram printscreen/EPA

Estrada

"Veseli se srpski rode" napisao je đakon, a Danica Crnogorčević otpevala: "Za popularnost pesme je zaslužan Novak Đoković"

Podeli vest

U četvrtak se reprezentacija Srbije predstavila na Dejvis kupu sa pesmom "Veseli se srpski rode", a video je ubrzo uklonjen sa interneta.

Izlazak reperezentacije uz ovu pesmu je zasmetao mnogim državama, pa i tzv Kosovu, a njihovi predstavnici su izvršili pritisak na organizatore Dejvis kupa, te su oni uklonili videa na kojima se čuje "Veseli se srpski rode".

Inače, malo ko zna i ko je napisao ovu pesmu. 

Za numeru su zaslužni đakon Ivan i njegova supruga Danica Crnogorčević, koja izvodi duhovne i etno pesme. Reči je pisao Ivan, a pesmu je otpevala popadija. Danica i Ivan Crnogorčević su dugo u braku i imaju četvoro dece.

Foto: printscreen instagram

 

- Dan je sličan kao i svačiji drugi, isto svaki dan nosi nova dešavanja i nova iskušenja. Jedino što se razlikuje jeste to što svesno treba da predstavljamo crkvu u svakom momentu u javnosti i neke stvari se ne opraštaju iz ugla ljudi koji to posmatraju. Veliki je blagoslov biti u crkvi i služiti Bogu i narodu na taj način. Koliko je velika uloga sveštenika u društvu, toliko je značajna i uloga njegove supruge, popadije. Otkad smo stupili u bračnu zajednicu, živimo odvojeno. Uglavnom sami vodimo brigu o našoj deci, naravno, bake i deke su uvek tu da nam pripomognu - istakao je bračni par.

Đoković često u javnosti izvodi pesmu "Veseli se srpski rode" i ne krije da mu je Danica omiljena pevačica.

Foto: prntscreen/crnogorcevic_ivan

 

- Definitivno me najviše usrećuje kada vidim toliki broj dečice, počevši od beba pa do starijih, da svim srcem s ljubavlju pevaju i tu i ostale pesme tog žanra muzike. To je veliki uspeh što danas, kada je sistem vrednosti poremećen, imamo i jednu drugu stranu nasuprot tome. Moramo se zajedno i boriti, a tome je dosta doprineo naš Novak Đoković, koji je zapevao tu pesmu više puta i koji je na taj način otkrio svojoj publici šta voli da sluša. Preko njega je dosta stranaca čulo tu pesmu i sa oduševljenjem su ostavljali komentare. Preko te pesme su mladi više počeli da istražuju o našoj dubljoj kulturi i stvorili su realniju sliku o našem srpskom narodu, koji iza sebe ima veoma bogatu istoriju. Sada nam samo ostaje da i dalje sledimo taj put sa još lepih pesama koje vas očekuju, Bože zdravlja - kazala je Danica jednom prilikom za "Kurir".

Podsetimo, Danica je u Crnoj Gori, tačnije u Podgorici, pevala za Badnje veče pred mnoštvom građana. Ona je u svoj repertoar uvrstila i himnu pomenute države iz 1862. godine ""Oj junaštva svjetla zoro", te se pisalo kako su hteli da je tuže i da je kazne sa 20.000 evra jer nije otpevala sadašnju himnu "Oj, svijetla majska zoro".

- Nažalost, svedoci smo kontinuiranog delovanja u pravcu urušavanja državnog identiteta Crne Gore i temeljnih vrednosti građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore i ćutanja nadležnih organa na takve opasne svesno planirane pojave - zaključili su tada iz SD-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija