• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

24.05.2024

21:29

"Pre 10 dana je bio tu i molio nas je da...": Komšije Tonija Montana otkrile sve o njegovim poslednjim danima

Shutterstock, Printscreen You Tube/ Belgrade Beer Fest

Estrada

"Pre 10 dana je bio tu i molio nas je da...": Komšije Tonija Montana otkrile sve o njegovim poslednjim danima

Podeli vest

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano pronađen je mrtav, 22. maja, u svom stanu u Beogradu.

Preminulog rokera je pronašla sestra od tetke, koja je sa pripadnicima policije obila njegov stan, nakon što joj se on nije javljao, i zatekla njegovo beživotno telo u fotelji.

Danas se oglasila i Tonijeva porodica, te su rekli kako će nakon obdukcije, pevač biti sahranjen u rodnom Bojniku, nadomak Leskovca.

Foto: Foto: Printscreen You Tube/ Belgrade Beer Fest

 

Sada su i komšije progovorile o legendi i otkrile da je pre samo 10 dana bio u rodnom kraju.

- Samo pre desetak dana je bio ovde i kosio travu kako bi sredio dvorište. Čim je zamotao česmu, mora da je otišao za Beograd - rekao je komšija.

Njegov prijatelj nije ni čuo da nas je Bora, kako su ga zvali svi u Bojniku, rodnom mestu njegove majke, napustio. Ovu vest primio je sa suzama u očima.

- Baš me je bio zamolio da mu nađem nekog da mu pretera pokošenu travu. Pričao mi je da je prodao stan i da će definitivno da se preseli u Bojnik. Ipak, poslednjih meseci nije bio dobro. To se videlo - komentariše za Kurir njegov drug iz detinjstva.

Foto: Foto: Printscreen You Tube/ Belgrade Beer Fest

 

Toni je bio sin jedinac. Grobnicu roditelja, pored kojih će i sam naći večni mir, posećivao je redovno.

- Nije propuštao nijedan parastos, nijedne zadušnice. Često smo ga viđali poslednjih nekoliko godina ovde. Svi ga pamtimo kako ujutru ode s cegerom na pijacu i vraća se kući. Iako je bio tih i povučen, voleo je da popije, a moje pljeskavice je najviše voleo. Svakog dana je naručivao kad je bio tu. Dovodio je i svoje društvo iz Beograda u roditeljsku kuću. Znao je da ih ugosti. Toni je bio legenda Puste Reke - otkrio je drugi komšija.

Kako kaže, Bojnik se ponosio njime jer je bio svoj i odskakao od okoline, pa misli da je zaslužio da se na lokalnom Domu kulture nađe i mural s njegovim likom, tik pored Fejata Sejdića, rođenog Bojničanina.

Foto: Foto: Printscreen You Tube/ Belgrade Beer Fest

 

- Borin otac, inače rođeni Lapotinčanin, i Fejat su se mnogo družili. Ja sam s Tonijem igrao fudbal. Bio je boem. Iako roker, voleo je i dobru narodnu pesmu. Malo ko ovde zna da je napisao najlepšu pesmu Šabanu Šauliću "Šadrvari" - kaže nam direktor Sportske hale u Bojniku Dejan Stanojević.

U restoranu ovog objekta stoji Tonijeva slika.

- Voleo je da dođe ovde. Poslednji put je, kao pravi domaćin, prošle godine ugostio kolege iz Crvene jabuke, koji su svirali na Bojničkom letu. Lepo smo se družili - dodaje.

Bojničani se nadaju da će iz lokalne samouprave barem prirediti komemoraciju u čast poznatog pevača.

- Zaista bih to želeo, ali niko nam se iz familije dosad nije javio. Čak ne znam ni kada će tačno biti sahrana - kaže predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija