• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

11.06.2024

19:44

"Nije bilo kao što je prikazano u filmu": Futa ispričao sve o Džejovim počecima, a onda, nakon 37 godna, otkrio je veliku Džambinu prevaru

Printscreen/YouTube, Zoran Sinko, Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

"Nije bilo kao što je prikazano u filmu": Futa ispričao sve o Džejovim počecima, a onda, nakon 37 godna, otkrio je veliku Džambinu prevaru

Podeli vest

Aleksandar Radulović Futa izneo je detalje iz života Džeja Ramadanovskog.

Aleksandar Radulović i Marina Tucaković važili su za jedan od najskladnijih parova na našoj estradi. 

Oni su 1986. godine uveliko radili hitove za mnoge poznate pevače, kada im je u život, sasvim slučajno, ušao i Džej Ramadanovski.

U popularnom filmu "Nedelja", mogli smo da vidimo i slikovito kako su tekli Džejovi počeci u muzici, ali kako je sada Futa rekao, deo kako su se upoznali i kako je Ramadanovski došao do njih, nije autentičan, kao i neki likovi.

Foto: Insajder

 

- Ne znam da su pogađena baš imena svih likova, jesu bili prisutni u našim životima kasnije, ali prvi put je došao Džej tako što ga je doveo neki naš zajednički prijatelj koji se zvao Zoran, Čiz. Ja mislim da se on ne pominje u filmu, Cakun se pominje, ali Cakun je Džejov prijatelj, koji je verovatno došao kasnije. Znači prvi put ga je doveo taj Zoran, koji je nama prodavao garderobu koju su oni šanirali i krali gore po Italiji i po Austriji, Nemačkoj. Marina je mnogo volela te stvari - rekao je Aleksandar na samom početku, pa je nastavio:

Foto: Insajder

 

- Apsurd je taj što je čovek totalno bio bez sluha, taj Zoran. Dešava se da on saopštva nama da je bio u kafani sa društvom nekim i da je tu bio neki mali rom koji je pevao. I ja ga pitam kakav je on. Tada mi Čiz kaže: "Ne znam, ali kad on uzme mikrofon da peva, svi skaču i svi aplaudiraju, tapšu, svi su zadovoljni. Jednostavno, ta njegova energija osvaja slušaoce koji su prisutni." I sad, pitam ja njega da nam prepriča sve, a on mi veli da je on čovek bez sluha i da ne zna kako to da dočara, ali zna kako su ljudi reagovali. Tada mu ja kažem da on nama dovede tog pevača, da ga mi čujemo - prisetio se Futa, pa doda:

Foto: ATAIMAGES

 

- Džej se pojavio kod nas sa ekipom. Njih četvorica, petorica su došli zajedno sa njim. Rasporedili su se po ćoškovima, jer im je verovatno takva bila šema, valjda su došli da snime kakav nam je stan, šta ima u stanu, što je meni bilo malo čudno. I normalno, došao je Džej da mi malo probamo i kada je zapevao, ostali smo bez reči.

Radulović se onda prisetio kako je tekao taj njihov prvi susret, a kako on tvrdi, nije bio u studiju, kao što je u filmu bilo prikazano.

Foto: ATA Images

 

- Došao je kod nas kući. U filmu je prikazano da je prvi susret bio u studiju, ustvari bio je u kući kod nas. On je od početka do kraja priče uvek bio isti. I verovatno je to jedan od razloga što su ga svi volili. Otvoren, jedna čista duša, uvek je nasmejan i kad je tužan on je takav, znači ili su suze ili je smeh. Nikad se niko nije naljutio na njega. Ja ne znam da li je neko ikad bio ljut na njega, osim kad je malo preterivo, to pod stare dane - rekao je Futa.

Nakon toga se kompozitor dotakao i čuvenog Džambe, Džejovog brata od tetke, koji je i za njegov prvi album napisao jednu pesmu. 

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

 

U medijima su se pojavljivale razne spekulacije vezane za Džambu, te je Aleksandar ispričao sve šta zna o njemu, a onda otkrio i veliku prevaru.

- Džamba je bio njegov brat od tetke, koji je bio s one druge strane zakona i koga mi on u startu nije pominjao. Znao sam samo da postoji taj neki brat, koji je bio ozbiljna faca. Inače, svi iz tog kraja su bili "ti neki", ali on je bio taj koji je bio kao privatni delilac zakona. On je rešavao ono što ne može da se reši ni po institucijama, ni po milicijama, ni po sudovima. Jednom je došao Džej sa pričom: "Imam jednu pesmu, znaš od mog burazera, on je malo nezgodan i mi treba da snimamo tu pesmu". Ja sam ostao zbunjen, nisam znao da li mi moramo da je snimimo ili šta. Tada mi Džej kaže da će se on jako naljutiti ako to ne uradimo, a onda smo svi u problemu. I ja reko okej, nema veze što je brat kriminalac, mi ćemo to da snimimo. Tada meni Džej otpeva tu pesmu, bez instrumenta, bez ičega. Mogu da kažem da uopšte nije bila loša pesma - ispričao je kompozitor, pa otkrio u kakav problem su upali nakon skoro četiri decenije zbog te numere.

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

 

- Sniminimo mi to kao što je poznato, 1987. godine i do pre par meseci se ta pesma vodila kao "Teško je živeti". Ne bi li mi sad, kad je izašao film "Nedelja" i kad je bila promocija filma u Hrvatskoj, javio producent filma, Vladan Anđelković, da imamo problem sa pesmom. Tada mi je rekao da se ne uklapaju podaci Hrvatske agencije koje štiti autore HDS, ZAMP i SOKOJ. Ja sam ostao u šoku i ništa nisam razumeo. Mi smo uredno potpisali sve autore, i za "Nedelju", i za "Uspeo sam u životu", znači sve. Tada on meni saopštava da je problem u toj pesmi "Teško je živeti", zato što se ta pesma zove "Težak je život moj" i autor nije Džambo, originaln autor muzike i teksta je Đorđe Novković. Ja sam ostao u šoku, tada sam prvi put čuo za to - otkrio je Futa, pa nastavio:

Foto: Miloš Rafailović

 

- Onda su krenule karte da se otvaraju i cela priča izlazi na videlo. Autor pesme "Teško je živeti" je Đorđe Novković. On je pisao tekst i muziku za tu pesmu. U originalnoj verziji je peva pevač Alaga Gagić i objavljena je 1973. godine, a pesma se zove "Težak je život moj". Postoji na Jutjubu. E sad, bio je problem što je Boris Novković sin originalnog autora, pa je on shvatio o čemu se radi. Mogao je da nam napravi veliki problem. Tako da, ja tek posle 37 godina saznajem da smo mi bili u zabludi. Tada sam ja razumeo tu Džambinu neku priču. Jednostavno je on, ako uđe da opljačka neku u radnju, on to uzme, prisvoji i to je njegovo. Njemu se verovatno tekst dopao, on je tu video neku svoju životnu priču, tužnu i on je to. Jednostavno ju je prisvojio i plasirao kao svoje - ispričao je Futa svoju stranu priče za "Telegraf".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija