• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/A.S.

04.09.2024

21:17

"Borino telo sutra stiže u njegov rodni grad!" Gradonačelnik Čačka o poslednjim trenucima sa rokerom: "Zajedno smo išli da bira svoje grobno mesto"

ATA Images, Printscreen/YouTube

Estrada

"Borino telo sutra stiže u njegov rodni grad!" Gradonačelnik Čačka o poslednjim trenucima sa rokerom: "Zajedno smo išli da bira svoje grobno mesto"

Podeli vest

Gradonačelnik Čačka, Milutin Todorović, je na TV Informer govorio o Bori Đorđeviću.

Frontmen grupe "Riblja čorba", legendarni Bora Đorđević, danas je preminuo u 72. godini u Kliničkom centru u Ljubljani. Njegovo stanje se poslednjih dana naglo pogoršalo, zbog čega je bio intubiran, a nedugo nakon toga i preminuo.

Foto: ATAIMAGES

 

Večeras se na TV Informer emituje specijalni program posvećen Bori Đorđeviću, u koji se uključio i gradonačelnik Čačka, Milutin Todorović. On je tom prilikom pričao o svom poznanstvu sa pevačem, čija je muzika ostavila neizbrisiv trag. 

- Čačak je ostao bez velikog umetnika, a još većeg čoveka. On je jedna duša od čoveka. Imao sam tu sreću da se tri decenije poznajemo i viđamo. Poslednji put smo se čuli pre manje od tri meseca. On je voleo da pričamo putem video poziva. To mu je bio zanimljivo i voleo je da deli nove stihove sa nama. Nikada nije zaboravio Čačak i stalno je govorio da, šta god da je naučio, naučio je u Čačku. "Zadnji voz za Čačak" je pesma koja je proslavila naš grad. Bora je jedan jedinstven čovek. On je simbol Čačka - rekao je gradonačelnik. 

Foto: Informer

 

Gradonačelnik je ispričao da je Bora zajedno sa njim išao na groblje, kako bi izabrao mesto gde će biti sahranjen. 

- Njegova duhovitost je uvek prisutna i on je ostavio neizbrisiv trag u kulturi. Bora je imao prvi bend u čačanskoj gimnaziji, njih četriti drugara. Neizbrisiv trag je osatvio. On je išao sa mnom na groblje da vidi to mesto gde će biti shranjen i kada je pronašao mesto, rekao je: "Ovde ću ja da počivam!" Imamo u planu da jednu ulicu u njegovom rodnom gradu nazovemo po njemu - rekao je Milutin. 

Foto: Informer

 

Za kraj, Milutin je rekao da će Đorđevićevo telo sutra stići u njegovo rodno mesto, gde će u subotu biti sahranjen. 

- Sutra u toku dana Borino telo stiže u Čačak, a sahrana ce biti u subotu. Od 14 časova je opelo, a u 14:30 je sahrana. U petak će biti proglašen dan žalosti u Čačku - rekao je za TV Informer, gradonačelnik Čačka, Milutin Todorović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija