• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/A.S.

12.09.2024

08:41

"Ime glasnije od svakog krika": Nepoznati muškarac na Borinom grobu ostavio poruku, reči kidaju dušu

Zoran Sinko/Ataimages

Estrada

"Ime glasnije od svakog krika": Nepoznati muškarac na Borinom grobu ostavio poruku, reči kidaju dušu

Podeli vest

Izvesni čovek je napisao pesmu koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Frontmen grupe "Riblja čorba", legendarni Bora Đorđević, preminuo je četvrtog septembra u Kliničkom centru u Ljubljani, a sahranjen je sedmog septembra u svom rodnom Čačku. 

Foto: Foto: Branko Pantelić

 

Komemoraciji i ispraćaju na večni počinak slavnog rokera osim porodice, prijatelja i saradnika prisustvovao je i veliki broj obožavalaca njegove muzike. 

I nekoliko dana nakon njegove sahrane, fanovi dolaze na Borin grob i donose razne poklone. Ono što je posebno privuklo pažnju jeste pismo koje je stajalo u korpi sa belim margaritama, a koje je napisao izvesni muškarac iz Novog Sada. 

Foto: Foto: ATA Images

 

- Eto, našla se i tvoja slika na strani svakog nedeljnika i nije neka prilika, ali svom Čačku si ostao dika. Važniji od svakog lika, ime glasnije od svakog krika, ali eto, našla se i tvoja slika na strani svakog nedeljnika. Pomogao ti je sam Bog da budeš pod zelenom travom doma svog. Ovo nije oproštajna pesma, iako ti je večno"voljno", pisaću ti ja još, sad nisam imao papira dovoljno. P. S. Obećavam, biće patetično manje, samo mi je sad takvo stanje - glase stihovi, prenosu Kurir.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Umrla Katerina Valente
Showbiz

Umrla Katerina Valente

Pevačica Katerina Valente preminula je 9. septembra u svojoj 93. godini, navedeno je na njenoj Fejsbuk stranici.

12.09.2024

09:45

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45