• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Š.

22.07.2021

08:45

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! Evo kom glumcu je ponuđena GLAVNA muška uloga u seriji "Dara iz Jasenovca"!

Kultura

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! Evo kom glumcu je ponuđena GLAVNA muška uloga u seriji "Dara iz Jasenovca"!

Podeli vest

Predrag Gaga Antonijević ponudiće Nikoli Koji ulogu odraslog Bude u mini-seriji "Dara iz Jasenovca"!

Čuveni reditelj smatra da bi poznati glumac savršeno izneo taj lik, kao i dirljive scene sa Darom, koju će igrati Mirjana Karanović.

Foto: Printscreen You Tube/blic

Nikola Kojo

Video-poziv

Kako saznajemo, Antonijević će ovih dana kontaktirati sa Kojom i ponuditi mu saradnju.

- Čim se dogovorio sa Mirom Karanović oko uloge odrasle Dare u mini-seriji "Dara iz Jasenovca", Gaga je počeo potragu za glavnim muškim junakom Budom. Želeo je da ga igra poznati glumac, neko ko bi dobro izneo taj kopleksan lik. Nikola Kojo mu je prvi pao na pamet - priča naš dobro obavešteni izvor i dodaje da će se reditelj i glumac videti za nekoliko dana:

- Gaga je trenutno u Americi, pa će predložiti Koji da se čuju preko video-poziva. Ako dogovore saradnju, sledeći susret upriličiće na jesen u Beogradu, kada i počinje snimanje Gagine nove serije.

Slavni reditelj otkrio je za Informer ko će glumiti odraslu Daru iz Jasenovca i dodao da je kasting za ostale uloge i dalje u toku.

Foto: Printscreen

Gaga Antonijević

- Sve uloge u ovoj mini-seriji veoma su zahtevne i zbog toga pažljivo biramo glumce. Pregovori sa Mirjanom Karanović su završeni i oduševljeni smo što je prihvatila da glumi glavnu junakinju, odnosno odraslu Biljanu Čekić - ispričao je Antonijević za naš list.

Susret posle pola veka

Mini-serija "Dara iz Jasenovca" imaće četiri epizode, u kojima će biti prikazan dirljiv susret Dare i Bude posle 50 godina. Glavni junaci su još kao deca razdvojeni posle bega iz "logora smrti", a ponovni susret imaće tek 1991. godine za vreme Zadarske kristalne noći. Tada je više od 2.000 naoružanih Hrvata krenulo da napada i pljačka Srbe u Zadru, što će takođe biti prikazano u seriji.
Premijera se očekuje sledeće godine na RTS uoči Božića.

Biljana Čekić dobila sliku 'Dara iz Ljubinja'

Glavna junakinja filma "Dara iz Jasenovca" Biljana Čekić posetila je nedavno Ljubinje u Bosni i Hercegovini i tamo dobila neobičan dar. Predsednik opštine joj je poklonio umetničku sliku nazvanu "Dara iz Ljubinja", rad lokalnog slikara.

Biljanin otac Radovan Čekić zahvalio se na gostoprimstvu i rekao je da je iznenađen koliko podudarnosti ima u istoriji srpskog naroda u Hercegovini i Kozarskoj Dubici, kraju u kojem mala heroina živi sa svojom porodicom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miodrag iz Peći

pre 2 godine

Nikola Kojo bi uz Miru Karanović dao posebnu težinu celom projektu. Mira je uvek igrala u filmovima koji su malte ne politički pamfleti setimo se samo "Grbavice" ali i genijalne uloge poput "Petrijinog venca" i "Otac na službenom putu"... Ali ja bi o Koji čiji je narod preživeo genocid pre tačno dva veka 1821.god. je Cincare u Moskopolju pobio, opljačkao i proterao Ali-paša Janjinski (1741-1822. g.) sa albanskim odredima i od grada koji je tada imao 50.000 stanovnika sveo na sadašnjih 500 stanovnika. Tada najveća civilizacija sa štamparijama i bezbroj crkvi koji su stvorili feta sir i alhoholno piće mastiku kao i čuveni konjak je orisiljen da se iseli dok su žene silovali i prodali kao roblje. Proguglajte malo o Cincarima i videćete da prosto nema znamenitijeg Srbina koji nije bio Cincar. Lično bi bio za mog imenjaka i Pećanca Miodraga Krivokapića - Krivija, koji takođe nosi onu notu za genocidom izgubljenim zavičajem.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17