• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer/M.K

02.05.2022

15:24

NAJVEĆI IZAZOV JE POSTIĆI LIČNO ZADOVOLJSTVO! Marija Petronojević progovorila o privatnom životu

Novak Đurović

Kultura

NAJVEĆI IZAZOV JE POSTIĆI LIČNO ZADOVOLJSTVO! Marija Petronojević progovorila o privatnom životu

Podeli vest

Glumica Marija Petronijević za praznik rada uživa sa svojim sinom u prirodi

Marija Petronijević, radi svaki dan, kao i za prvi maj.  Iako na fotografijama priroda u kojoj živi izgleda bajno, rad u poljoprivredi nije ni malo lak, a koliko je posvećena novom zanimanju, otkrila je u jednom razgovoru.

 

 

Pored konstantne brige o imanju i pružanju pažnje šestomesečnom sinu, koji joj osmehom ulepšava svaki dan, Marija stiže da se priprema za kastinge, na kojima, kako kaže, nije zadovoljna povratnim reakcijama.

Foto: Instagram

– Ustajem oko sedam da hranim dete. Na svu sreću, dobro je, smeje se veći deo dana. Malo mu pričam, on me posmatra, i osmehom mi dušu hrani. Partner mi pomaže i aktivno učestvuje u svemu oko deteta. Nakon toga, kreću poslovne aktivnosti. Pregledanje video snimaka sa farme i obilazak biljaka, da ustanovim da li negde nešto nedostaje. Trenutno imam saradnika koji hrani životinje i kontroliše ograde. Razgovori sa tehnolozima, veterinarima, i nekim stučnjacima iz oblasti agronomije, i na kraju konsultacije, sa partnerom, šta on misli o svemu tome. Sledi donošenje odluka, i planiranje sledećeg dana – započela je glumica, koja kaže da nema odgovor na pitanje gde je veća neizvesnost, u poljoprivredi ili glumi.

– Ne zna se. Poslednjih meseci sam bila na nekoliko kastinga. Desilo se da me produkcija pozove, a da me tamo sačekaju sa pitanjem zašto sam došla uopšte i zar nisam digla ruke od glume. Neprofesionalno, ponekad mi se čini i pomalo zavidno, ali odgovorim im ljubazno, da idem tamo gde me pozivaju, da mogu svašta i da čujem i da vidim, da se ne ljutim ako su i mišljenje promenili da im nisam potrebna. Ima i onih drugih koji su odgovorni, ali nisam verovatno dovljno dobra, kada me ne biraju – rekla je Marija, koja ne žali, jer ima druge stvari koje je ispunjavaju:

– No, na svu sreću imam čemu da se posvetim, i sa kastinga kome da se vratim, porodici i drugim poslovima. Poljoprivreda, sušta suprotnost od glume - izuzetno je teško. Nekada se desi da od milion saveta ne znate koji je pravi, a pogrešan put, što znači izgubljena godina. Kako proceniti ko je stručan, a ko nije, jer diploma i zvanje nažalost nužno ne znače i znanje. Izloženost javnoj kritici, pa i pohvali u mom slučaju je velika. Pojedine aktivnosti koje sprovodim učinila sam javnim. Ideja mi je da pustim strim uživo 24 sata, i učinim dostupnim javnosti život jednog poljoprivrednika. Dobra okolnost sa biljkama i životinjama je što sa njima nema laži, i skrivenih namera. Najveći izazov je postići lično zadovoljstvo.

 

 

– Stočarstvo je prisutno već duže od godinu dana, i trenutno imam stada bosanske pramenke i karakačanske ovce. Imala sam velikih problema, ali smo ih za sada kako se čini prevazišli. 50 odsto stada bosanskih pramenki mi je stradalo što od klostridije, što od nedogovornog odnosa saradnika kojima sam poverila posao, dok smo od perioda neposredno pred porođaj, i sledeća dva meseca, partner i ja bili odsutni. Na svu sreću karakačanske ovce, su sve bez probema prošle taj najgori period, i dale podmladak. Planovi su vrhunski sir, i vuna, ali o tom po tom – istakla je Marija, te je nastavila:

– Drugi deo aktivnosti je usmeren na biljke. Videli ste sadnice pinjola, koji volim pa ga zato rasađujem, mada ne znam da li klimatski može da uspeva kod nas, a pripremila sam i preko 500 sadnica kestena. Treći segment je akvaponska proizvodnja, koja podrazumeva recirkulaciju vode u ekosistemu koji čine ribe, voda, mikroorganizmi, biljke, gde svako ima svoju ulogu. Hranim ribu. Riba prozvodi amonijak u vodi. Mikrooganizmi kovertuju amonijak u nitrite i nitrate, a onda nitriti i nitrati dođu u kontakt sa korenom biljaka, koji ih uspešno idvajaju iz te vode, gde biljka uz neophodnu količinu vode koju popije, ostatak vode praktično isfiltrira, i višak vode, tako filtirane i čiste se vrati ribi. Spremam uveliko i sadnice lavande, tikvi i još nekih biljaka...

Marija ističe da nije jednostavno uskladiti sve sada kada je majka, ali da je uz partnera sve mnogo lakše.

– Nije lako, jer mi nedostaje znanja. Ideja imam, ima ih i partner, pa se nekako nadopunjujemo – zaključila je glumica.

Marija već neko vreme boravi u svom rodnom selu kod Požege, gde uživa uzgajivajući biljke i životinje, a svoju budućnost kaže da i u gradu, ako se ukaže prilika za tim.

- Sebe vidim svuda. Nije to isključivo selo ili grad, svoju budućnost vidim da mogu biti po potrebi na oba mesta - istakla je glumica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija