• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

04.05.2022

08:30

IRFAN MENSUR JE BIO U BRAKU SA OVOM MANEKENKOM! Glumac se prisetio svoje velike ljubavi, a evo šta je usledilo nakon razvoda!

HIT dodatak/informer

Kultura

IRFAN MENSUR JE BIO U BRAKU SA OVOM MANEKENKOM! Glumac se prisetio svoje velike ljubavi, a evo šta je usledilo nakon razvoda!

Podeli vest

Irfan se prisetio i velike ljubavi sa manekenkom Ljiljanom Petrović, kojom se i oženio

- Odlučio sam da se oženim sa 25 godina jer je Ljiljana bila prelepa, prepametna žena i mnogo sam je voleo. Upoznali smo se jedne večeri u "Klubu književnika". Bio sam naravno u društvu svojih najboljih prijatelja, Laneta Gutovića i Voje Brajovića. Tada smo mnogo radili i zarađivali i razgovarali smo o tome ko koliko poreza mora da plati. U jednom trenutku prišao nam je konobar i pitao nas da li za naš sto mogu da sednu dve devojke jer je ceo klub bio pun. Rekli smo mu da mogu. Tada su se pojavile dve prelepe devojke, jedna je bila moja buduća supruga Ljiljana Petrović, a druga Ljiljana Tica. Obe su bile manekenke. Pale su nam vilice kada smo ih ugledali - priča Irfan i dodaje da je tada pala ljubav na prvi pogled:

Foto: HIT dodatak/informer

Irfan Mensur

- Krenulo je silno udvaranje. Sva trojica smo želeli da ostavimo dobar utisak. Rekao sam Ljiljani: "Ako ne budem imao para da platim poraz, odlazim u zatvor." Ona mi je odgovorila: "Idi, ja ću ti kupovati i donositi cigarete." Tu su sevnule varnice i, posle izvesnog vremena, venčali smo se. Bili smo osam godina zajedno, a razveli smo se 1984, kada je rođen naš sin Filip. Ostali smo prijatelji, i danas se viđamo i čujemo.

Izgrdio drugu ženu

Drugu suprugu Srnu Lango upoznao je u pozorištu.

- Bili smo u istoj podeli za jednu predstavu. Kao pravi štreber, došao sam na probu na vreme, a Srna je kasnila. Znao sam da su joj roditelji poznate ličnosti. Majka Dunja joj je bila spikerka na Televiziji Beograd, a otac Milan bio je novinar. Tako sigurna u sebe ušla je u salu sa zakašnjenjem od 15-20 minuta i ponašala se kao da se ništa nije dogodilo. Ja sam se napravio važan i rekao: "Koleginice, nemojte ovo da vam se nikad više desi." Ona se nasmejala i to je bio početak našeg poznanstva. Iz braka sa njom imam sina Pavla.

Pavle Mensur (22) danas je uspešan mladi glumac, a Irfan priznaje da u početku uopšte nije bio oduševljen što je krenuo njegovim stopama:

- Odgovarao sam ga od glume. Ali kada sam shvatio da je tvrdoglav i da je odredio svoju sudbinu, digao sam ruke i podržao ga. Rekao sam mu šta mora da pročita da bi izašao na prijemni. Dao sam mu spisak od 20-30 dela koja je čitao mesec dana. Posle toga je došao i rekao mi: "Ćale, našao sam jedan monolog." Bio je to monolog Toma iz "Staklene menažerije" Tenesija Vilijamsa. Izabrao je monolog kojim sam ja položio prijemni na Akademiji. Uvek kad pričam ovu priču, naježim se - kaže Irfan, koji je ubrzo shvatio da je Pavle od njega nasledio talenat:

Foto: HIT dodatak/informer

Irfan Mensur i Srna Lango

- Nedavno smo zajedno pogledali film u kojem on ima glavnu ulogu. To ostvarenje tek treba da doživi premijeru. Na kraju filma sam mu rekao da je dobar. Čak sam i zaplakao, čak sam ga i opsovao što je toliko dobar. Ovo nije hvaljenje njegovih mogućnosti, nemojte me pogrešno shvatiti. On je čovek koji je tek na početku karijere, mora da sazri i kao čovek i kao glumac. Sada radi instinktivno, a glumci s vremenom moraju da počnu da rade mozgom. Zamrznuo je godinu na FDU jer ide iz projekta u projekat. Obećao mi je da će je završiti.

Pre 12 godina Irfan i njegova tadašnja supruga Srna okušali su se kao učesnici rijalitija.

- Ulazak u "Parove" bio je moja najveća profesionalna greška. Srna i ja smo dobili scenario u kojem je pisalo da produkcija želi da napravi šou koji je bio opozit drugim sličnim televizijskim formatima. U podnaslovu je pisalo "Drugo lice Srbije". Bio sam ponosan na taj podnaslov i to što su odabrali Srnu i mene da budemo deo grupe. Trebalo je pred kamerama normalno da komuniciramo i razgovaramo o svojim poslovima, a ne da primitivno urlamo, skačemo po stolovima i jurimo jedni druge po krevetima - priča glumac i dodaje da je već posle 24 sata provedenih u "Parovima" video da nema ništa od toga što je očekivao:

- Srna i ja smo već pri ulasku shvatili da smo deo prevare. Hteli smo da izađemo posle 24 sata, ali bismo platili ogromne penale. Onda smo se sa produkcijom Hepija dogovorili da ostanemo 20 dana i izađemo bez ikakvih posledica, da narednih godinu dana ćutimo i oni i mi o svemu tome. Tako je i bilo. Iste večeri kada smo izašli, taj rijaliti se po radnji pridružio svim ostalim koji su se u tom trenutku emitovali i jurili gledanost.

Preživeo infarkt

Foto: HIT dodatak/informer

Irfan Mensur sa sinovima

Prekretnica u Irfanovom životu bila je 2013. godina, kada je preživeo infarkt. Morao je da ostavi pušenje, a pošto nije znao šta će s rukama, počeo je da pravi brojanice.

- Infarkt me je zatekao potpuno nespremnog, nisam imao ni karton, ni svog lekara jer sam do tada bio zdrav. Jedino čega sam se odrekao posle srčanog udara i tri bajpasa bile su cigarete. Iako sam bio strastveni pušač, više nisam imao potrebu za nikotinom, jedino nisam znao šta ću sa rukama. Dok sam bio u bolnici, zamolio sam decu, kada su mi došla u posetu, da u kući pronađu jednu brojanicu koju mi je na poklon donela Srnina majka Dunja Lango sa nekog putovanja. Onog trenutka kada sam je uzeo u ruke i počeo da je vrtim, shvatio sam da više nikada neću zapaliti cigaretu. Sad kad god osetim neku nervozu, uzmem brojanicu i to me smiri. U kući ih imam oko 50 - priča glumac, koji je omiljenu brojanicu dobio od kolege Bogdana Diklića:

- Sam ju je napravio i poklonio mi je posle operacije. Bogdan je izrađivao brojanice od poludragog kamenja i darivao ih pravoslavnoj crkvi. On me je naučio kako se prave brojanice, objasnio mi je koje kamenje i kuglice treba da kupim, koji alat da koristim i kako da prenižem brojanicu koja mi pukne. Nekoliko brojanica sam poklonio dragim ljudima za sreću.

Uzeo očevo ime kao prezime

Irfan je svoje pravo prezime Kurić promenio u Mensur, pošto se tako zvao njegov otac.

- Uzeo sam očevo ime kao prezime. S obzirom na to da sam bio dete koje nije raslo ni sa majkom ni sa ocem, hteo sam da napravim svoju lozu, koja će nositi neko novo prezime. I uspeo sam u tome, jer sada moje prezime nose oba sina.

Plakao sam kada sam postao deda

Irfan Mensur je pre šest meseci prvi put postao deda, kada je njegov stariji sin Filip dobio sina Uroša.

- Tu noć kada sam postao deda plakao sam kao kiša, isto onako kao kada sam morao da napustim Sarajevo. Tada sam plakao od tuge, a drugi put od sreće. Ispunio sam cilj, moja loza se nastavlja jer i unuk Uroš nosi moje prezime. Gledam ga kako raste i postaje jedan mali čovek. Prelepa je beba - priča glumac.

5 LEKSIKONSKIH PITANJA

* Kada ste se prvi put poljubili?
- Imao sam 12 godina. Bilo je to na Boračkom jezeru dok sam bio u izviđačima.

* Omiljeni film?
- "Kum", sva tri dela.

* Omiljeni glumac i glumica?
- Svi mladi glumci i glumice Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

* Omiljeno piće?
- Sve rakije osim šljivovice i viski "džejmson".

* Omiljeno godišnje doba?
- Proleće.

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17