• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informe/Milica Kokotović/Sandra Stojanov

27.05.2022

12:56

PONOSAN SAM NA SVE GLUMCE IZ SERIJE, SVAKO OD NJIH GOSPODARI SVOJOM ULOGOM! Žarko Jokanović otkrio detalje sa snimanja serije

Informer

Kultura

PONOSAN SAM NA SVE GLUMCE IZ SERIJE, SVAKO OD NJIH GOSPODARI SVOJOM ULOGOM! Žarko Jokanović otkrio detalje sa snimanja serije

Podeli vest

Sa sedam godina glumio je u filmu "Užička republika", tata mu je predviđao svetlu budućnost, danas stvara najpopularnije serije, jedna od njih je "Igra sudbine", koja se emituje već dve i po godine i ima 500 epizoda. Žarko nam je otkrio da je ovo tek početak.

Kao sedmogodišnji dečak publiku je osvojio rečenicom:" Čiko, je l' sav ovaj lebac tvoj", a danas je scenarista najgledajnije serije na Balkanu "Igra Sudbine". Žarko Jokanović otkriva neke detalje sa seta. Pitali smo ga kako ima toliko mašte za pisanje novih epizoda. Otkriva nam da radi sa zadovoljstvom i da je jedini problem predstavlja sedenje i bolovi u leđima i vratu.

Foto: printscreen

Da li ste očekivali da će biti čak 500 epizoda?

- Nisam baš očekivao da će biti 500 epizoda, ali sam u startu znao da će biti nešto što je najgledajnije i što će publika da voli. Kada smo krenuli da radimo i da svaki put imamo zahteve za proširenje broja epizoda znao sam da ćemo daleko dogurati. Prvo što sam rekao mislio sam da su ovih 500. epizoda samo prvo poluvreme fudbalske utakmice, međutim možda se ispostavi da ovo bude četvrtina košarkaške utakmice.

Foto: youtube/Two Louder TV

Koliko ste ponosni na glumce i na samu seriju?

- Veoma sam ponosan na glumce mislim da su fenomenali, svi su napravili različite, originalne i upečatljive uloge. Svako od njih zasigurno gospodari svojom ulogom, oni žive za te uloge i za ovu seriju, mi smo svi skupa kao jedna porodica i taj kvalitet, odnos, emocija prosto se preliva i na ekrane i to naša publika svakako vidi.

Foto: Informer

Kako to  da imate toliko mašte za svaku novu epizodu?

- To mi nije problem, jedina teškoća ovog posla je sedenje, bol u kičmi, leđima, ramenima,sve ostalo je veliko zadovoljstvo. Dok pišem ja njih vidim, čujem, zamišljam, oni su moja velika inspiracija. Svi glumci su moja velika insipracija, kada razmišljam o njima rađaju mi se nove ideje. Imali smo sreću da napravimo jednu sjajnu ekipu, to je još jedan dokaz kako timski rad daje sjajne rezultate.

Foto: Estock - Časlav Vukojičić

Da li ste svesni koliki ste uspeh napravili sa serijom?

- Ne razmišljam o toj kategoriji, ali razmišljam o jednoj drugoj stvari da sam jako srećan, što su u vrlo teškim godinama od kada je krenulo emitovanje serije praktično od početka epidemije, razmišljam da smo već 500 dana svako veče unosili radost, raspoloženje, sreću i smeh u domovima miliona ljudi i da se ponovo porodica opupila kraj malih ekrana da zajedno gledaju seriju.  Kroz seriju smo uspeli da ponovo pokrenemo pitanje pravim društvenim vrednostima, zašta se treba boriti na čemu treba vaspitavati mlade ljude, da mogu da imaju neke pozitivne uzore, da razlikuju dobrog od zlog i da znaju da su porodica i broba za pravdu nešto što je jako bitno u svetu u kom živimo.

Ostatak razgovara možete pogledati u našem videu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija