• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. B.

25.07.2022

07:40

POČINJE SNIMANJE OSTVARENJA "ZLATNI REZ 42" O NAJOZLOGLAŠENIJEM USTAŠKOM LOGORU! Holivudski glumac u filmu o Jasenovcu

Printscreen You Tube

Kultura

POČINJE SNIMANJE OSTVARENJA "ZLATNI REZ 42" O NAJOZLOGLAŠENIJEM USTAŠKOM LOGORU! Holivudski glumac u filmu o Jasenovcu

Podeli vest

Holivudski glumac srpskog porekla Džek Dimić igraće u filmu "Zlatni rez 42" o ustaškim zločinima u Jasenovcu!

Ova uloga za njega ima poseban značaj jer je Dimićev otac preživeo logor Cerovljani.

- Tamo je ubijena moja baka. Tata je imao 14 godina kada se to desilo i bio je sa njom u logoru. Gledao je uživo sve te strahote i meni preneo šta se sve tamo dešavalo. Rastao sam uz tu priču... - kaže Dimić i dodaje da će ovo biti jedan od najznačajnijih projekata na ovim prostorima:

- Veoma sam uzbuđen i svestan odgovornosti koju nosim i zbog filma i zbog uloge. Mislim da će to biti jedan od najznačajnijih projekata u regionu u poslednjih 30 godina.

Snimanje filma "Zlatni rez 42" počinje u septembru kod Kozarske Dubice, blizu mesta gde se nekada nalazio najozloglašeniji ustaški logor.

- Gradimo Jasenovac u blizini pravog, po skicama koje sam napravio. Predvodiću ekipu najboljih ljudi, koji imaju ogromno iskustvo i želju da se napravi film koji govori o stradanju srpske dece i stanovništva sa Kozare u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata - poručuje reditelj Lordan Zafranović, koji se decenijama spremao za ovaj film:

- Snimam ga da se nikad ne zaboravi šta je bilo u Jasenovcu. Ovo je film o zlu i njime želim da zaustavim svako dalje zlo. Veoma dugo ga pripremam i on je sada daleko od prve verzije scenarija koji je davno napisan.

Snimanje "Zlatnog reza 42" trajaće godinu dana, a premijera se očekuje na proleće 2024.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija