• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.09.2022

17:14

NAJSTARIJA GLUMICA NA SVETU ZA INFORMER OTKRILA TAJNU DUGOG ŽIVOTA! Branka Veselinović: Imam 104 godine, ali ima dosta starijih, sve je do toga kako se osećate!

Aleksandar Jovanović Cile

Kultura

NAJSTARIJA GLUMICA NA SVETU ZA INFORMER OTKRILA TAJNU DUGOG ŽIVOTA! Branka Veselinović: Imam 104 godine, ali ima dosta starijih, sve je do toga kako se osećate!

Podeli vest

Glumica Branka Veselinović otvorila je vrata svog doma i progovorila o životu dugom 104 godine

Legendarna glumica Branka Veselinović nedavno je napunila 104 godine i postala najstarija žena u Srbiji. Tom Prilikom, Branka je za Informer otkrila kako se oseća.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Branka Veselinović

- Vidi se po tome kako se smešim dok se slikam! Nisam loše. 

Branka je od 7. septebra ove godine, kada je preminula stočetvorogodišnja glumica Marše Hant, zvanično i najstarija glumica na svetu.

- Ja najstarija?! Ma ima i starijih od mene, dosta starijih, sve je do toga kako se osećate.

Branka je otkrila i koja je tajna njenog dugog života:

- Nikad nisam pušila, pila alkohol, pijem samo vodu i ponekad kafu. Hranim se normalno, kao i svi drugi. Nemam poseban režim ishrane.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Branka Veselinović

Branka naglašava da je zdravlje dobro služi. Odlično vidi i može da se kreće. Jedino na šta se može požaliti je slabiji sluh.

- Od kako sam napunila 104 svi me pitaju kako sam, ne znam je l' to jer izgledam užasno ili previše lepo za nekoga ko ima preko 100 godina (smeh). Nisam izgubljena, nisam senilna. Ja vidim bez naočara, govorim, krećem se uz pomoć štapa, samo malo slabije čujem, ali priznaćete da to nije ništa neobično ako imate više od jednog veka (smeh).

Glumica nam je otkrila i kako provodi dane.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Branka Veselinović

- Šetam, ne drži me mesto. Izađem u dvorište, tu volim da sedim.  Nije mi dosadno. Često me posećuju rođaci, a gerento domaćica dolazi svakog dana. Svi brinu o meni i svakodnevno proveravaju da li sam uredu i da li mi treba nešto. Druželjubiva sam, družim se sa svakim ko želi moje društvo.

Poslednjih nekoliko dana je mediji često pominju, ali nju to, kako kaže, ne zanima mnogo.

- Drago mi je što me ljudi nisu zaboravili. Videla sam da su me pominjali na vestima, ali meni to nije važno, nikada mi nije ni bilo. Ponosna sam na svoje godine i ovim putrem pozdravljam sve koji su mi čestitali - rekla je glumica za Informer.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17