• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.10.2022

12:43

OVAKO JE SLOBODA MIĆALOVIĆ IZGLEDALA SA DEVET GODINA! Prvi put se pojavila na tv-u u Mandinoj emisi, A BILA TU I KADA JE PREMINUO NA SCENI!

Banja Luka Fest

Kultura

OVAKO JE SLOBODA MIĆALOVIĆ IZGLEDALA SA DEVET GODINA! Prvi put se pojavila na tv-u u Mandinoj emisi, A BILA TU I KADA JE PREMINUO NA SCENI!

Podeli vest

Prvo pojavljivanje Slobode Mićalović na malim ekranima bilo je još devedesetih godina prošlog veka, kada je glumica imala samo devet godina

Primer da slučajnosti ne postoje i da se sve u životu odigrava sa nekim razlogom jeste upravo slavna glumica Sloboda Mićalović.

Foto: Foto: Banja Luka Fest

Sloboda Mićalović

Popularnu glumicu javnost je upoznala i zavolela u brojnim serijama i predstavama u kojima uglavnom igra glavne uloge, ali malo ko zna da se Boba prvi put pojavila na televizijskiim ekranima u dečjoj emisiji "S one strane duge" kod pokojnog glumca Milorada Mandića Mande, sa kojim je kasnije tokom života razvila prijateljstvo.

Foto: Branko Pantelić

Milorad Mandić Manda

Sloboda je tada imala samo devet godina. Igrom sudbine, ista ta devojčica se, godinama kasnije, našla u publici na predstavi "Petar Pan" za koju se ispostavilo da će mu biti poslednja.

Prva mu pritrčala kada se srušio na scenu

Onog dana kad je pao na sceni baš Sloboda je bila među prvima koji su mu pritrčali u pomoć. Prema rečima očevidaca, kada se Manda u ulozi Kapetana Kuke srušio, gledaoci u publici su mislili da je to samo deo predstave. Međutim, kada su na scenu iz publike istrčale Mandina supruga Anja i Sloboda, gledaoci su shvatili da se ipak nešto ozbiljno desilo glumcu.

Mandina emisija čiji je bio voditelj i autor, je 1990. snimana u Leskovcu, u krugu jedne fabrike. Glumac je prišao 9-godišnjoj Slobodi i pitao je:

- Sunce malo, kako se zoveš?

Foto: printscreen

- Mićalović Sloboda - odgovorila je devojčica kao iz topa, a njeno ime je začudilo glumca pa se našalio na taj račun.

Zatim je usledilo njegovo dobro poznato pitanje:

- Da li si se može biti zaljubiška? - na šta je Sloboda iskreno odgovorila da jeste, pa je usledio aplauz, a onda je otkrila da je ljubav i uzvraćena.

Foto: printscreen

Sloboda Mićalović je tada bila kratko ošišana, mršava devojčica koja je pričala leskovačkim dijalektom, ali je po očima i osmehu mnogi lako prepoznaju.

Nakon što je naš glumac preminuo od infarkta, snimak iz njegove emisije je ponovo postao aktuelan. Ono što su mnogi primetili je neverovatna slučajnost da se tadašnja devojčica, a buduća glumica prvi put nađe na televiziji upravo u njegovoj dečijoj emisiji, a onda i bude svedok njegove smrti na sceni.

- Po meni je suština da napraviš nešto što će da ostane generacijama. Ne kao uzor ili ikona, nego da bude ideja na kojoj će se posle graditi. I kao čovek i kao glumac moram da budem iskren i otvoren, nema nikakvih tajni, nema skrivenih namera. Biti licemer u ovom poslu je katastrofa. Ili ga radiš ili ne radiš. Kad me sretne neko ko je pre dvadeset godina pratio dečju emisiju koju sam radio, prvo me zabrine koliko sam mator, a onda me vrati u to vreme kad sam bio mlad, i bude mi drago. Vidim da je i on zapamtio nešto, jer sam nesebično delio svoja iskustva sa svima - rekao je Manda jednom prilikom.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17