• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. S.

09.03.2023

07:20

Miodrag Radonjić o uticaju serije "Južni vetar" na mlade! Klinci žele da glume zbog Maraša i Baće!

Kultura

Miodrag Radonjić o uticaju serije "Južni vetar" na mlade! Klinci žele da glume zbog Maraša i Baće!

Podeli vest

Nikad nisam doživeo da mi neko dete kaže da hoće da bude kriminalac kao Baća. Ali mi često prilaze i govore da bi voleli da budu glumci kao Miloš Biković i ja, kaže poznati glumac.

Klinci mi prilaze i govore da žele da postanu glumci zbog Maraša i Baće iz "Južnog vetra", kaže Miodrag Radonjić za Informer. Glavni junak krimi-trilera koji se emituje vikendom na RTS-u ističe da je ponosan na to što mlade generacije žele da krenu stopama Miloša Bikovića i njega.

Da li se gledaoci poistovećuju sa vašim likom iz "Južnog vetra", Baćom?

- Stalno razgovaram s fanovima. Nikad nisam doživeo da mi je neko rekao, pa čak ni dete, da hoće da bude kriminalac kao Baća. Ali mi često prilaze i govore da žele budu glumci kao Miloš Biković i ja.

Kako vam polazi za rukom da nasmejete publiku čak i u dramatičnim scenama?

- Pa smešan sam kao čovek. Što bi rekao Lane Gutović za jednog kolegu: "I u drami je bio strašno smešan, ali, nažalost, to se ne ceni."

Pogodila ga
Deda mi je posle jedne predstave u kojoj sam igrao rekao: "Da sam znao da će biti ovako, ne bih ni dolazio"
Miodrag Radonjić

Foto: Promo/Nemanja Miščević

Šta vam je bilo najteže na snimanju druge sezone?

- Da predstavim novog Baću! Već sam ga igrao, ali on se mnogo promenio. Ni snimanje nije uvek lako. Vreme nam je često pravilo probleme. Na primer, krenemo da snimamo po oblačnom vremenu, pa se usred scene razvedri i grune sunce. Fotograf se hvata za glavu! Onda moramo da odložimo snimanje za neki naredni dan.

Kakve su reakcije vaših najbližih na seriju, s obzirom na to da glumite kriminalca?

- Odgovoriću vam na to jednom anegdotom iz prošlosti. Kad sam bio druga ili treća godina Fakulteta dramskih umetnosti, igrao sam u predstavi koja se bavila trgovinom ljudima, pre svega, ženama. Moj pokojni deda Buda ju je gledao. Pitao sam ga kako mu se dopala, a on mi je rekao: "Da sam znao da je ovako, ne bih ni dolazio!" Njega je zapravo pogodila tema, poverovao je u sve to, pa je odreagovao emotivno, što je kompliment.

Porodično
Slobodno vreme provodim kod kuće. Supruga i ja pijemo kafu i čuvamo dvogodišnjeg sina Savu
Miodrag Radonjić

Foto: Promo/Nemanja Miščević

Kako provodite slobodno vreme?

- Kod kuće, sa suprugom i detetom. Pijemo kafu, čuvamo dvogodišnjeg sina Savu... Mada u mom poslu ne postoji slobodan dan. To je retkost. Uvek imam predstave, snimanja serija, filmova... A da ne pričam tek o produkciji, kojom se bavim, ona zarobi čoveka u potpunosti.

Kad će drugo dete?

- Kad se izborimo s ovim prvim.
 

Milica i ja ne slavimo 8. mart

Kako ste obradovali suprugu Milicu za 8. mart?

- Ne obraćam pažnju na takve datume. Fokusirani smo jedno na drugo stalno i ne dopuštamo da nas fascinira euforija jednog dana. Proslavljamo samo Novu godinu jer je simboličan kraj nečega, a i zato što se ceo svet ujedini i slavi. Mada kad malo bolje razmislim, ni to nema nekog smisla ako ćemo već sutra da se psujemo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Veselin

pre 1 godinu

Klinci žele da budu kriminalci, lopovi i ubice poput Maraša i Baće to je bila svrha snoimanja ove serije.Nešto najgore što je moglo da se snima u Srbiji. Zahvaljujući vašoj seriji dobili smo nove kriminalce kojima ste uzor i zbog kojih će Srbija tek da snosi posledice. Sramna serija bez ikave pouke. Traba je zabraniti na javnim servisima.

Boban

pre 1 godinu

Baca glavna faca medj klincima... Nepismen covek ima pare... Xe, kome treba skola, lepo se zivi, kao Baca... Maraš je faca, to je zivot .. Niko sine vas dvojicu ne spominje ni kao glumce ni po imence... Vi ste Baca i Maras, idoli klinaca i nista pozitivno ne donosite javnosti ..moras shvatiti da si ti Baca, 99% ljudi ne zna twoje prezime... Nije to tvoja sramota, ali pusti priceo kvalitetima u Juznom vetru..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17