• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/A.S.

27.03.2023

19:45

VESNA ČIPČIĆ ODRŽALA IZLOŽBU CRTEŽA O KLOVNOVIMA: Oni su postali najintimniji deo mene

Printscreen

Kultura

VESNA ČIPČIĆ ODRŽALA IZLOŽBU CRTEŽA O KLOVNOVIMA: Oni su postali najintimniji deo mene

Podeli vest

Glumica Vesna Čipčić održala je svoju izložbu crteža o klovnovima, za koje je rekla da su postali sastavni deo nje jer su uvek veseli i nikada ne plaču.

Glumica Vesna Čipčić održala je danas u Beogradskom dramskom pozorištu svoju izložbu pod nazivom "Moji veseli klovnovi". Glumica je pripremila crteže klovnova koji su nastajali paralelno sa njenom uspešnom karijerom. 

Foto: Printscreen

Vesna Čipčić

- Događalo se da 20 sati provedem za stolom sa olovkom i bojama u ruci družeći se sa svojim klovnovima. Zaboravljala bih da jedem i spavam. Oni su postali najintimniji deo mene. I najličniji i najradosniji - objasnila je Vesna Čipčić.

Njeni likovni radovi izlagani su na više izložbi u Holandiji, Mađarskoj, kao i u njenoj rodnoj Kikindi.

Foto: Printscreen

Vesna Čipčić izložba slika

- Organizatore izložbi u Holandiji i Mađarskoj molila sam da ispod svake slike, na holandskom, odnosno mađarskom, slažu i napišu "prodata". Bojala sam se da slučajno nekome ne padne na pamet da mi ih otuđi, da ne bih plakala za svojim klovnovima, koji baš nikad ne plaču. Bilo je raznih ponuda da svoje crteže izlažem u Beogradu, ali čekala sam ovo mesto, koje mi je ponudio upravnik Jug Radivojević. Beogradsko dramsko pozorište je moja druga kuća, u kojoj sam postigla svoje najveće glumačke uspehe, a u njemu i danas igram. I zato mi je posebno drago što su moji klovnovi upravo ovde, na najboljem mestu u ovom gradu - kaže Vesna, koja je na ovaj način obeležila Svetski dan pozorišta.

Foto: Printscreen

Vesna Čipčić izložba slika

Izložbu su otvorili likovna umetnica iz Mađarske Beata Rostas i reditelj Gorčin Stojanović. O "Mojim veselim drugarima" Nenad Grujičić je zapisao:

- Klovnovi Vesne Čipčić nemaju suze, oni su radosni i skakutavi, umiveni brujem muzike iz različitih instrumenata, komedijanti sa ozbiljnim namerama da razluče dobro i zlo. Nema sumnje, ova umetnica našla je u svojim likovnim radovima utočište i beg od pomahnitalog žrvnja stvarnosti. Katarzični sev iz pokreta, gestova i mimike njenih klovnova ima lekovito dejstvo i na publiku, koja se najednom prene i ozari u susretu sa slikama - rekao je Nenad. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Oni su postali najintimniji deo mene Skriveni duboko u rupi kod međunožja.

Srba

pre 1 godinu

Боже, Боже….. какве глупости. Гомила људи има фобије и доживљава паничне нападе од коовнова….. о.О

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17