• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.01.2023

15:29

BRAK SU IM OBELEŽILE OPTUŽBE ZA PEDOLFILIJU, O POLJUPCU JE BRUJAO SVET! Ovo su detalji iz ljubavi Lize Meri Prisli sa kraljem popa Majklom Džeksonom!

Reuters

Showbiz

BRAK SU IM OBELEŽILE OPTUŽBE ZA PEDOLFILIJU, O POLJUPCU JE BRUJAO SVET! Ovo su detalji iz ljubavi Lize Meri Prisli sa kraljem popa Majklom Džeksonom!

Podeli vest

Lisa Meri Prisli, koja je preminula usled srčanog zastoja u 55. godini, godinu dana je bila u braku s Majklom Džeksonom, a njihov brak je bio čisto pružanje podrške u Džeksonovim najtežim trenucima.

Kralj popa Majkl Džekson oženio se naslednicom kraljevstva rokenrola, Lisom Meri Prisli, 1994. godine.

Upoznali su se još kad je Presli bila tek dete i zaljubljenica u Džeksonovu muziku, a njegova partnerka je postala kad su se zbližili gotovo dve decenije kasnije.

Mnogi su ih optuživali da su se venčali kako bi odvratili pažnju sveta od užasnih optužbi protiv Džeksona koje su se pojavile u to vreme, a ticale su se pedofilije.

Foto: Reuters

Lisa Meri Prisli

Kako je počela njihova priča?

Lisa je bila veliki Majklov fan. Džeksonov zaposleni ispričao je za časopis People 1994. godine da je Prisli znala Majkla gotovo ceo život i da su njih dvoje ostali u kontaktu nakon prvog susreta.

Kad su se susreli 1992. u Los Anđelesu, Prisli je u to vreme bila udata za muzičara Denija Kioua, s kojim je imala dvoje dece.

Da se ljubav dogodila brzo, govori i navodna činjenica da je Džekson Lisu i zaprosio preko telefona.

- Majkl je cenio Lisin učinak smirivanja na njega, toliko da je tokom telefonskog razgovora postavio pitanje koje ih je oboje iznenadilo napisao je biograf Džej Rendi Taraboreli.

''Da te pitam da se udaš za mene, da li bi to uradila?'' pitao ju je, a ona mu je odgovorila: ''Uradila bih to.''

Foto: Reuters

To se i dogodilo.

Prislin šestogodišnji brak s Kiouom u to vreme se raspadao, a mesecima kasnije, u maju 1994, ona i Džekson odleteli su u Dominikansku Republiku kako bi pobegli od novinara.

Tamo je Prisli podnela zahtev za brzi razvod od Kioua, a ona i Džekson venčali su se na petnaestominutnoj ceremoniji. Oboje su nosili crno, a Džekson je stavio kaubojski šešir i bolo kravatu.

Svoj brak su držali u tajnosti tokom leta dok su kružile glasine, sve dok Prisli to konačno nije potvrdila u izjavi u avgustu.

''Moje je ime Lisa Meri Prisli Džekson. Moje venčanje s Majklom Džeksonom održano je na privatnoj ceremoniji izvan Sjedinjenih Država pre nekoliko nedelja'', rekla je.

Poljubac na dodeli MTV nagrada

- Jako sam zaljubljena u Majkla. Posvetila sam svoj život tome da budem njegova žena. Razumem ga i podržavam. Oboje se radujemo podizanju porodice - rekla je tada.

Mesec dana kasnije ona i Džekson zajedno su otvorili dodelu MTV Video Music Awards. Izašli su na scenu držeći se za ruke, a Džekson je potom zastao kako bi klicanje publike utihnulo.

Zatim je svoju ženu poljubio i privukao je k sebi dok je publika oduševljeno aplaudirala i klicala.

Foto: Reuters

Brak kratkog veka

1995. godine počele su da kruže priče kako par još nije imao intimni odnos.

U junu 1995. tokom intervjua s Dajan Sojer progovorili su o tim šuškanjima.

''Imamo li ljubav?'' rekla je Prisli, a zajedno su ona i Džekson uzviknuli: ''Da! Da! Da!'', i to im je bilo dovoljno. Dodali su da nameravaju da imaju zajedničku decu. Međutim, rastali su se u decembru iste godine.

Prisli je podnela zahtev za razvod navodeći nepomirljive razlike, a javnosti nikada nije bio jasan tačan razlog njihovog raskida.

Uprkos tome, njih dvoje su pokušavali da se pomire tokom kasnih 90-ih, a povremeno su se viđali tokom Džeksonovih svetskih turneja.

Godine 2003. Prisli je za Rolling Stone rekla da je bila uvučena u vezu s Džeksonom iz želje da ga spasi tokom njegovih prvih optužbi za zlostavljanje deteta.

U razgovoru s Oprom nakon Džeksonove smrti rekla je da je briga za Džeksona bila jedna od najvažnijih tačaka njenog života.

"Volela sam da se brinem o njemu. Bio je to vrlo važan period u mom životu'', rekla je tada.

BONUS VIDEO: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija