• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.05.2016

20:27

NEMA NAZAD! LEGIJIN INTERVJU POKREĆE ISTRAGU: Slobina glava je isplaćena na Kipru?!

Vesti

NEMA NAZAD! LEGIJIN INTERVJU POKREĆE ISTRAGU: Slobina glava je isplaćena na Kipru?!

Podeli vest

Pet miliona dolara "nagrade" za hapšenje Slobodana Miloševića uplaćeno je 2. aprila 2001. na ofšor račun na Kipru, otkrivaju obaveštajni izvori potvrđujući Legijine navode da je DOS naplatio Miloševićevu glavu

Pet miliona dolara "nagrade" za hapšenje bivšeg predsednika države Slobodana Miloševića uplaćene su 2. aprila 2001. godine na ofšor račun jedne firme na Kipru, saznaje Informer!

Vučić potvrdio: Hapsili su Miloševića
sa fantomkama da bi naplatili milione!

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, indirektno je potvrdio da je bivši režim DOS zaista milionski naplatio hapšenje Slobodana Miloševića!
Govoreći na konferenciji za mediji povodom nove vlade (više o tome čitajte na stranama 4 i 5), Vučić je istakao da Srbija "više nikad neće hapsiti svoje predsednike sa fantomkama":
- Najsmešnije mi je kad o slučaju Savamale govore oni koji su fantomke uveli, ne samo na političku, već i na ekonomsku scenu. Oni koji su Miloševića hapsili pod fantomkama, bili ranjavani, a sve to, kao što vidite, da bi uzeli pet miliona dolara. Mi ćemo ovaj slučaj da rešavamo na drugačije načine. To je dokaz koliko je Srbija napredovala. Više niko nikog ne ubija sa fantomkama na glavi, nikad više predsednici i potpredsednici države neće biti uhapšeni sa fantomkama, niti će ih iko koristiti za bilo šta protivpravno i protivzakonito...

Kako nam otkrivaju obaveštajni izvori, milioni su isplaćeni samo dan posle Miloševićevog privođenja, da bi potom posle izvesnog vremena bili podignuti sa računa, a firma ugašena.

MILORAD ULEMEK LEGIJA, PRVI INTERVJU IZ ZATVORSKE ĆELIJE: Hapšenje Miloševića naplaćeno 5.000.000 dolara!

Naši sagovornici ovim potvrđuju navode bivšeg komandanta JSO Milorada Ulemeka Legije, koje smo ekskluzivno objavili, da su lideri DOS dobro finansijski naplatili "Miloševićevu glavu".

Fantomska firma

Ulemek, koji je zbog ubistva premijera Zorana Đinđića osuđen na 40 godina robije, naime tvrdi da je u javnost namerno puštena informacija prema kojoj su Miloševića hapsili članovi "zemunskog klana", jer je to bio jedini način da se naplati milionska ucena koju su Amerikanci svojevremeno raspisali za Miloševićem.

- Informacija da je u tome učestvovao "zemunski klan" klasična je podmetačina, koja je smišljena mnogo ranije, jer jedino tako su mogli da uzmu novac za Miloševića, odnosno pet miliona dolara, koliko je davano za njegovo hapšenje. Da su ga uhapsili državni organi, onda ne bi mogle pare da se uzmu. Zato je puštena ta priča o "zemuncima"... - ustvrdio je Legija u intervjuu za nedeljnik "Ekspres" (ceo intervju biće objavljen 27. maja).

Prema rečima naših izvora, milioni su isplaćeni samo dan posle Miloševićevog hapšenja, 2. aprila 2001. godine, na račun jedne ofšor firme na Kipru.

- Pare su neko vreme stajale na računu, da bi zatim bile podignute i gubi im se svaki trag... Firma je potom ugašena, a dodatni dokaz da je napravljena striktno za tu namenu jeste da nikakav priliv osim tog nije ni imala - prenosi naš sagovornik.

I Radovana Karadžića 'naplatili' preko ofšora

Kako su mediji pisali, Amerikanci su za informaciju koja je pomogla u hapšenju bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića uplatili nagradu od pet miliona dolara na račun na Britanskim Devičanskim Ostrvima.
Novine su tada prenele da su SAD, u okviru programa Stejt departmenta "Nagrade za pravdu", novac uplatile pod brojem RW 20-036-008/2 anonimnoj osobi 23. jula, dva dana nakon što je objavljena vest o hapšenju. Karadžić je tvrdio da su taj novac uzeli Boris Tadić, Snežana Malović, Miodrag Miki Rakić i Vladimir Vukčević, koji su ga tri dana držali u tajnom pritvoru kako bi naplatili milione.

VUČIĆ: Neka mi ne pričaju o fantomkama oni koju su POD NJIMA HAPSILI MILOŠEVIĆA!

Naša saznanja juče niko nije želeo zvanično da komentariše.

Kako nam je, međutim, nezvanično rečeno u vrhu pravosuđa, nadležni su pokrenuli istragu o tome kako je Ulemek dao intervju, pošto mu to nije dozvoljeno:

- Sva je prilika da će Legija biti kažnjen izolacijom, odnosno da će mu na neko vreme biti uskraćen kontakt s porodicom. Njegovog advokata verovatno čeka novčana kazna, jer se sumnja da je upravo on prošvercovao Legijine odgovore medijima...

Međunarodna tajna

Bezbednosni stručnjak Božidar Spasić, s druge strane, ocenjuje da u Legijinim tvrdnjama sigurno ima istine i da nadležni konačno moraju da istraže šta se desilo s novcem.

- Ovo je međunarodna tajna! Legiji treba verovati jer je bio u epicentru operativne i izvršne vlasti i tajne policije. U to vreme su postizani aranžmani o kojima govori, a posebno su bile popularne ofšor kompanije. Amerikancima je bilo potpuno nevažno kome uplaćuju novac. Legija sigurno ne zna ko je sve dobio novac, osim onog dela koji je sam dobio. Isti mehanizam je posle korišćen i prilikom hapšenja Radovana Karadžića - zaključuje Spasić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nikola

pre 7 godina

dos je i došao na vlast da rasproda glave i državu.Niko zvanično nije dao anamezu ko su ti ljudi šta su radili pre dolaska na vlast.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Kazaću vam ja: KRIMINALCI ODREDA....DOS je bio udruženi kriminalni poduhvat...politike sa MAFIJOM, da se opljačka šta se može opljačkati..! Svaka država na svetu ima MAFIJU...samo je ona u Srbiji - državnim udarom 05.Oktobra (kontrarevolucionarnim u suštini!) - došla na Vlast...! Suština podrške je bio KRIMINAL...Nosioci - PROTUVE a izvršioci na terenu - LUMPENPROLETARIJAT...nažalost to ćemo - kasno shvatiti.... Posledice već jesmo...A Uzroke...?.... Trebaće vremena...!

Dunja

pre 7 godina

Mnogim ljudima ovo je bilo poznato. Prosto svi pokvareni postupci vlasti bile su vise nego predvidive. \n

dunja

pre 7 godina

Busamo se u prsa da smo pametni,najaci a za dolar bi prodali i. oca rodjenog.Sta je to Rumunija postigla kad je ubila Causeskog ostala u zapecku i dan danas, sta je postigla Srbija sto je izrucila Milosevica,jos uvek smo u blatu i nikad necemo izaci iz njega jer za zapad mi smo blatnjav narod.

pera

pre 7 godina

Ceda je najzasluzniji za isporucivanje Milosevica i verovatno dobio najveci deo zasluzene nagrade.

Sudija

pre 7 godina

Ja isto mislim da je u pitanju Zoran Djindjic. Ruzica Djindjic ima milione. Odakle joj. Drugo, jos niko nije ispitao na koji je nacin i zasto ubijena Klara Mandic. A Klara Mandic je izjavila u ondasnjoj "Dugi" da ona ima dokaz da je Zoran Djindjic uzeo od Dafine kredit od milion dojce maraka koji nikada nije vratio. Nedugo posle toga je brutalno ubijena u njenom stanu. Ubica je preturao samo po dokumentima koji su se nalazili u njenom stanu a na primer nije joj cak sa ruke skinuo ni brilijantski prsten koji je nosila. Prema tome to ubistvo Klare Mandic nije bilo ubistvo zbog pljacke vec ubistvo zbog dokumenata koje je ona posedovala. I zasto se to ubistvo Klare Mandic sada ne istrazi do kraja. Navodno je osudjen covek kome je ona prodala stan, e sad da li je taj stvarno osudjen ili je je to samo tako napisano u novinama pa je onda taj pusten treba sve to ispitati. Ako se takve stvari budu ispitivale smanjice se ovaj horor koji sada vlada drzavom jer ce se znati da ce se kad tad doznati prava stvar.

genije

pre 7 godina

Pa nije dzaba porodica Djindjic najbogatija u Srbiji .Pokusajte da izvezete maline bez njihovog reketa.

školovati

pre 7 godina

Kako bree "zaslužena nagrada",pa nije Čeda privatno hapsio Miloševića već su ga hapsili državni organi. Čeda bi morao u zatvor zajedno sa svom tom dosovskom kamarilom,ako ikada budemo odlučili ići pravim putem,ako ne , i dalje će nam se dešavati čede..

radaše

pre 7 godina

Još će da zabrane Legiju da govori a osudili ga na 40god.bez dokaza samo da nebi izgovorio istinu.n

Vla

pre 7 godina

Ma kako da nisu radili nigde, isli na seminare u budimpestu i drugim gradovima da se obucavaju kako da uniste srbiju a da ne odgovaraju za to, sem uzimanja para za raznorazne usluge koje su cinili kao politicari, nisu radili ni dan u privredi, svaka im cast za sposobnost pljacke

Dragan

pre 7 godina

BRUKA.Radio sam u jednoj uglednoj arapskoj zemlji u to vreme.I u jednoj prodavnici stari trgovac me zagleda i pitao odakle sam, a ja mu rekao iz Srbije.Mudra starina se učuta, pogleda me i reče , "vi ste narod koji je predao svog predsednika stranoj zemlji i koji je puno ratovao u svojoj istoriji".

Furtula

pre 7 godina

Gospodo, spram ovakvih napisa, rad sam zakljuciti da vi i bez mene imate dovoljan auditorijum te da vam moje interesovanje niti misljenje ne mora imati ama bas nikakvog valjanog uticaja, ne bih vas ja dalje tu zadrzavao... Svako vi dobro zelim.

ASemjonov

pre 7 godina

Sva ta sramna dela ucinili su deca i unuci poznatih srpskih komunista.

blagoje supic

pre 7 godina

Njihova deca i danas kroje i krojice kapu Srbiji i RS dok je vijeka i vijekova.Jednostavno takav je srpski i ne samo njegov kod ako idemo do dna kace.To ja znam najbolje u mom gradu Trebinju.

Ivana

pre 7 godina

Verujem da Legija govori istinu. Ali zar nam ovo ne moze dati mali podsticaj za ubuduce? Pa zar da dozvolimo da stalno izvode narod na ulicu a mi gradjani smo vecinom izabrali ovu vlast. Izadjimo malo mi na ulicu da vide kliko nas ima i da trazimo od premijera da se istrazi sve vezano za ove tvrdnje i ukoliko se dokaze da svi koji su ucestvovali budu uhapseni. Sve to zato jer su nas ponizili pred celim svetom. Ni jedna drzava u istoriji nije uradila tako nesto a kamoli zbog mrtvih 5kk dolara :(

Smiljenka

pre 7 godina

U svakoj normalnij drzavi, (bilo demokratskoj ili ne demokratskoj) KO HAPSI legalno izabranog PREDSEDNIKA, I ISPORUCUJE GA U SIGURNU SMRT, TAJ JE, ODGOVORAN ZA NAJTEZE KRIVICNO DELO ?, i njemu nije mesto da debatisemo po patrolima , nego mu je u najmanju ruku, da se nadje u zatvoru. Dobro bi bilo da taj isto napise knjigu, i objasni srpskom narodu, ODAKLE SU DOBILI NOVAC/

Vlasta

pre 7 godina

Meni nije potreban Legija da mi kaze da su oni koji su dosli na vlast 2000-te lopine. Ja to znam i bez te njegove price. Ali pitam se zasto zuta lopinska gamad jos uvek nije u zatvoru. Kada ce razne secikese poput Dinkica, zutog stecajnog lopinskog upravnika Radulovica i nezaobilaznog Vlahovica da zavrse tamo gde im je mesto, u Zabelu kod Pozarevca?

Ja

pre 7 godina

Pustajte Legiju da kaze sve sto ima da kaze.nema razloga da laze.bio je upucen u sve operacije od strane tadasnjih vlasti.sigurno ce reci istinu,a vi je napokon proverite i sprovedite.pokazite i dokazite obicnom narodu kako vam funkcionise pravosudje.krivce u zatvor,pa makar i bili poznati,a verujemo da jesu.Beograd je malo selo,sve se cujeee...

Tuga

pre 7 godina

Osecam samo strah , da zivim u ovakvoj drzavi. Izjava da vise necemo hapsiti predsednike sa fantomkama, oduzimanje imovini sirotinji, nije platio struju , dosli ono malo kuce da zaplene. Imovina onih ciji su poreski dugovi otpisivani , a veci su milion puta od duga za struju coveku kome treba zaplemiti i to malo krova nad glavom, ali uvodimo red u naplatu. Plati prvo porez, ko je taj ko je otpisivao milionske cifre za porez, ali jurite duznika od 27 dinara, bitan je broj resenja, a ne visina dugovanja.Samo strah i beznadje, sve je unisteno ako zelis da zivis od svog znanja .

slava

pre 7 godina

Istine radi u momentu hapsenja Milosevic nije bio predsednik.Zasto premijer ne govori istinu a zna je vrlo dobro ?

Oliver

pre 7 godina

Ja jesam glasao za ovu vlast, ali ne zato sto su sjajni nego prosto sto boljih trenutno nema, ali svakako da zameram Vucicu sto je 1000 puta izgovorio i optuzio zute za ozbiljne malverzacije i lopovluke a da i dan danas nista dokazano nije. Da li je moguce da Dinkic nije odgovarao ni za jednu stvar a u skupstini mu jos onda pretio lisicama? Gde su milijarde sa Kipra, a hrvatski novinar 1000 dokaza doneo. Gde su Vucelici, Andjelkovici i stotine slicnih. Ceda kriminalac hapsi Milosevica on hoce da ga pozove u vladu ? Zasto to ? Odnosno da se krene sa inicijativom da svaka bitanga koja ima ogromnu imovinu bez dana radnog staza, da se hapsi i da mu se oduzima ista, i dalje saljemo poruku kriminal se isplati. Ma bre svi ste isti, samo prazne price !!!

Zika

pre 7 godina

Joj, prijatelju...! Kako boljih trenutno nema!? Jeste sve lopov do lopova, ali, brate, ovi su zacrnili skroz... Ja sam svima, koji su rekli da nemaju za koga da glasaju, pre izbora govorio: "Ako si ranije glasao za radikale, socijaliste, naprednjake i slicno, sada daj glas Dverima, ako si glasao za demokrate, Cedu, Tadica i slicne, daj glas Pokretu DJB... Oni su ipak nesto novo, pa hajde da probamo, gore biti ne moze, a nije zgoreg da ovu kompletnu bulumentu od ranije posaljemo u istoriju (i u zatvor, ako bude srece)."

djole

pre 7 godina

treba pohapsit sve koji su ga isporucili i svu imovinu im oduzet,svi su usli gole guzice u politiku a sad imaju pola Beograda.

milovan

pre 7 godina

Mene samo cudi zasto Vucic nesmije ili nece da dopusti dase ovo istrazi do kraja. Izgleda dasu se mnogi tu ocesali.

Stevan

pre 7 godina

Sad mnogi kukaju zbog tih pet miliona dolara i ko ih je uzeo...znamo zasto su te pare isplacene. Ko god da je te pare naplatio,kupice njima lekove... Ali ne smemo zaboraviti jednu vrlo bitnu stvar : - Srbija je pod Milosevicevom vlascu bila u mulju,diktator i njegova AZDAJA ( zena) su radili sta su hteli...izneli su na Kipar daleko vise para,milijarde dolara bre...i pobili sve politicke protivnike! Takav predsednik nije potreban SRBIJI ! Ispisam mu se na grob!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Trebalo je ovde da mu se sudi...a ne u HAGU..!? Prvo ovde pored našim sudom javnosti...!? Pa zar u istoriji već NAROD srpski nije smaknuo i jednog kralja..? ( majski Prevrat 1903.) ali to je uradio srpski narod svome kralju i kraljici...a ne stranci...! Ovde se radilo o KRIMINALITETU nad Predsednikom (bivšim - koji je trebao pred svojim narodom na odgovara!)...koji je protiv ustavno i nezakonito ISPORUČEN preko granice Srbije, bez pasoša, bez granične i sudske procedure...KRIMINALNO... E za to - neko živ , mora odgovarati pred sudom u Srbiji, utvrditi se motiv, krivica, dokaz - i oduzeti PROTIVPRAVNO stečen dobitak! Samo tako...!!

jocaaa

pre 7 godina

A jel se seca neko izjave bogoljuba karica da su kod topciderske zvezde pokusali njegovu otmicu ali ga je spasilo obezbedjenje...za to je direktno optuzio djindjica imenom i prezimenom....naravno nije imao dokaze i onaj se samo smeskao....iza svih otmica zemunskog klana su stajali djindjic i ceda ...

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija