• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer.rs

30.04.2024

16:40

Sočne prvomajske đakonije! Četiri recepta za savršen roštilj, od toskanskih kotleta do lososa sa susamom

Shutterstock

Recepti

Sočne prvomajske đakonije! Četiri recepta za savršen roštilj, od toskanskih kotleta do lososa sa susamom

Podeli vest

Praznik rada tradicionalno je dan kada se s porodicom i prijateljima uživa u hrani i prirodi, a mi smo za vas odabrali recepte uz koje će vam izlet biti još ukusniji...

Toskanski teleći kotleti

SASTOJCI:

maslinovo ulje
dva čena belog luka
kašičica usitnjenog ruzmarina
četvrt šolje listova žalfije
četiri teleća kotleta
so, biber

Foto: Shutterstock

 

PRIPREMA:

Pomešati dve kašike maslinovog ulja, izgnječeni beli luk, rizmarin, žalfiju, so i biber, pa dobijenom smesom premazati kotlete. Peći na roštilju na umerenoj temperaturi po šest minuta sa svake strane. Preliti sa još malo ulja i odmah poslužiti. 

Pikantne pljeskavice

SASTOJCI:

500 g mlevene svinjetine
500 ml mlevene junetine
kašičica bibera
20 g soli
tri kašičice mlevene ljute paprike
glavica crnog luka

Foto: Shutterstock

 

PRIPREMA:

Svinjetinu i junetinu pomešati u činiji, pa dodati so, biber, mlevenu ljutu papriku, sitno seckani crni luk i malo vode, pa dobro zamesiti i ostaviti da odstoji preko noći. Sutradan premesiti, od dobijene smese formirati pljeskavice, te peći na roštilju ili u gril-tiganju dok ne dobiju lepu boju sa obe strane. 

Grilovana piletina sa senfom

SASTOJCI:

pola šolje soka od limuna
rendana kora limuna
trećina šolje senfa
malo svežeg bosiljka
kašičica italijanske mešavine začina
800 g pilećeg filea
so, biber

Foto: Shutterstock

 

PRIPREMA:

Pomešati sok i koru limuna, senf, bosiljak, italijanske začine, so i biber, pa marinirati meso dva sata u frižideru. Peći na roštilju na umerenoj vatri dok ne dobije lepu boju sa svih strana. Poslužiti sa salatom po izboru. 

Grilovani losos sa susamom

SASTOJCI:

800 g fileta lososa
maslinovo ulje
sok od manjeg limuna
majčina dušica
malu ljute tucane paprike
kašičica crnog susama
kašičica belog susama
so, biber

Foto: Shutterstock

 

PRIPREMA:

Pomešati sok od limuna, majčinu dušicu, ljutu tucanu papriku, so, biber i obe vrste susama, pa dobijenom marinadom premazati filete lososa i ostaviti ih da odstoje pola sata u frižideru. Peći na roštilju na umerenoj vatri po dva-tri minuta sa obe strane. 
 
 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set