• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.07.2016

12:44

VOJNI ANALITIČAR RADIĆ: Nema trajnog rešenja za nelegalno oružje, S TIM MORAMO DA ŽIVIMO!

Vesti

VOJNI ANALITIČAR RADIĆ: Nema trajnog rešenja za nelegalno oružje, S TIM MORAMO DA ŽIVIMO!

Podeli vest

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas, povodom pucnjave u Žitištu u kojoj je poginulo pet osoba, da ne postoji način da se trajno reši problem nelegalnog oružja


- Nelegalnog oružja bilo je i biće, i ne postoji način da se nadje svaka automatska puška koju gradjani Srbije nelegalno poseduju. To je činjenica s kojom moramo živeti - rekao je Radić za agenciju Beta.


MIHAJLOVIĆ POSLE TRAGEDIJE U ŽITIŠTU: Policija mora da pojača kontrolu ilegalnog naoružanja!

On je naveo da je država upućivala gradjanima pozive, da je bilo stimulativnih koraka, kao što je plaćanje za pušku koja se preda ili amnestija, ali da su to akcije koje imaju "kratak dah".

-- Ne vidim način da se trajno reši problem, jer nije problem u puškama, nego u ljudima. Ta osoba koja je upotrebila pušku, mogla je da upotrebi neko drugo oružje - nož - dodao je Radić.


(VIDEO) MINISTAR STEFANOVIĆ NA MESTU MASAKRA: Neočekivana tragedija, ubica PUCAO IZ ILEGALNOG ORUŽJA!

Prema njegovim rečima, statistike u svetu pokazuju da se blizu 100 odsto zločina čini ilegalnim oružjem.

- Tamo gde postoji liberalnija politika prema oružju, pokazalo se da imate i bolji uvid i bolju kontrolu, ali problemi nastaju kada za nešto ne znate, a nemoguće je znati koliko je tačno pušaka - kazao je Radić.


(VIDEO) MASAKR U ŽITIŠTU! Upao u kafić s automatskom puškom, UBIO 5, RANIO 20 LJUDI!

Pet osoba je ubijeno i 20 ranjeno sinoć u selu Žitište kod Zrenjanina kada je muškarac ušao i kafić i počeo da puca iz nelegalne automatske puške. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
raspad

pre 7 godina

Američki recept... Manje oružja će sprečiti ubistva... Ideologija šupljeg društva... Hoće li neko preporučiti pravila ili savete za uspešne partnerske odnose? Šta ide, a šta ne ide sa partnerskim odnosima, bračnim odnosima, porodicom... Totalni društveni mrak u kojem blješti veličanje seksa, noćni život, turbofolk edukacija... Ulaziti u partnerske odnose, a zatim insistirati na slobodam koje ne idu sa tim odnosima, je mnogo opasnije od arsenala vatrenog oružja.

Duško

pre 7 godina

Izmeniti krivični zakon i dozvoliti ličnu samoodbranu od nasilnika. A za posedovanje nelegalnog oružja uvesti kazne dugogodišnje robije uz obavezan težak fizički rad. Tako će se društvo rešiti nasilnika i dobiti radna snaga za izgradnju puteva.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija