• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

31.01.2018

15:26

POKRENUT POSTUPAK PROTIV LAŽNOG ISCELITELJA Alena Azarića zbog obmanjivanja teško bolesnih ljudi!

Vesti

POKRENUT POSTUPAK PROTIV LAŽNOG ISCELITELJA Alena Azarića zbog obmanjivanja teško bolesnih ljudi!

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak protiv lažnog iscelitelja Alena Azarića

Predistražni postupak protiv njega pokrenut je još 10. januara 2018. godine, a on će biti dopunjen podacima u vezi sa Azarićevim jučerašnjim gostovanjem u emisiji "Novo jutro" na Televiziji Pink, kada je studio napustio naš ugledni hirurg Moma Jakovljević.

- Ovo tužilaštvo je 10. januara 2018. godine, po prijavi koja je stigla, poslalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja MUP Srbije. S obzirom na nova jučerašnja događanja mi smo odmah jutros uputili dopis Pink Televiziji da nam dostave snimak te emisije od juče - kažu u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Pogledajte snimak emisije na TV Pink u kojoj je gostovao Azarić:

Prema njihovom objašnjenju, postojeći zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji biće dopunjen CD sa snimkom emisije, da se lice koje se spominje i koje je akter te emisije, između ostalog, sasluša.

Kako objašnjavaju u tužilaštvu radi se o krivičnom delu 254 Krivičnog zakonika odnosno o nadrilekarstvu i nadriapotekarstvu a za to krivično delo se, inače, goni po službenoj dužnosti.

- Ko se bez odgovarajuće stručne spreme bavi lečenjem ili pružanjem drugih medicinskih usluga kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do 3 godine a istom ovom kaznom kazniće se i ko bez odgovarajuće stručne spreme se bavi spravljanjem ili izdavanjem lekova - navode u tužilaštvu. 

Što se tiče provere Azarićevih diploma na koje se poziva - a kaže da je završio Američki fakultet za prirodnu medicinu, i Fitoterapiju u Zagrebu, one su u nadležnosti Ministarstva prosvete. 

U ovom ministarstvu, međutim, navode, da će oni proveriti svaku prijavu koja bude stigla do inspekcije, ali da fakultet koji se sada nalazi u Azarićevoj zvaničnoj biografiji ne može biti proveren jer nije deo našeg obrazovnog sistema. 

Ministarstvo će proveriti svaku prijavu koja bude upućena inspekciji, u skladu sa zakonom. S obrzirom na to da u njegovoj javno dostupnoj biografiji piše " zvanje Doktora alternativne medicine 2014. godine na američkom fakultetu prirodne medicine" , on ni na koji način nije deo obrazovnog sistema Srbije. Ukoliko dobijemo bilo kakvu suprotnu informaciju preduzećemo mere iz nadležnosti, kažu u Ministarstvu prosvete.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija